V GT1 z Pole position Andrea Piccini

ar1, 29. července 2006, 09:58 Google+

24h Spa, kvalifikace GT1: Pole position pro Proximus 24 Hours of Spa vybojoval Andrea Piccini s vozem Aston Martin DBR9.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Deletraz/Piccini

Deletraz/Piccini | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Klasická dvacetiminutová kvalifikace byla nahrazena dvěma nočními a jednou denní kvalifikací, při kterých vozy strávili celkem 195 hodin na trati. Většina časů u mnoha týmů však byla zajeta hned v první kvalifikaci, kdy během noci spadly teploty dolů. V tu dobu zajel tým Phoenix Racing s vozem Aston Martin DBR9 top čas.

Andrea Piccinimu na to stačil čas 2:14.871. Po Chevroletu Corvette v Silverstone, Saleenu v Brně a Maserati v Oscherslebenu, je v Belgii již čtvrtá značka na Pole position. Piccini ve Spa zajel tak svoji druhou Pole position. Poprvé zde startoval první v roce 2002, tehdy ještě v BMS Scuderia Italia a vozem Ferrari 550 Maranello. Čas Picciniho byl jen o malinko pomalejší, než čas Michaela Bartelse z loňského roku (2:14.845).

„Bylo to velmi dobré kolo,“ vysvětluje Piccini. „Tým vykonal znamenitou práci na autě. Po testování jsme věděli, že to může dopadnout dobře. V tréninku jsme skutečně moc netlačily na výkon, chtěli jsme, aby auto bylo správně nastavené pro závod, no a večer jsme zajeli nejlépe.“

Sascha Bert s Jarkem Janišem odstartují do závodu ze šesté pozice a Tomáš Enge s vozem Aston Martin DBR9 ze čtvrté!

Výsledky 24h Spa, kvalifikace GT1:

Foto: annimages.com

Vytisknout

Diskuze: V GT1 z Pole position Andrea Piccini

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kinch/Kirklady

Čtvrté Pole position pro Scuderia Ecosse

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud