Audi na čele Le Mans, Enge v LMGT1 tretí

Jozef Smrtník, 18. června 2006, 12:21 Google+

24 hodín Le Mans - jednotlivé tímy majú za sebou devätnásť hodín prestížnych pretekov a do 17:00, kedy preteky končia nie je nič definitívne najmä v kategórii LMGT1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Tradičný už 74. ročník pretekov na francúzskom okruhu Le Mans bol netradične odštartovaný v sobotu o 17:00 hodine z dôvodu prebiehajúcich majstrovstiev sveta vo futbale. Obavy z možnej dažďovej prehánky predpovedané najmä pre druhú polovicu pretekov neboli našťastie potvrdené a nad okruhom panuje pekné slnečné počasie, samozrejme okrem nočnej časti.

Tak ako sa po kvalifikácii predpokladalo, obe TDI-čka automobilky AUDI si od štartu udržali svoje vedenie na čele s autom so štartovným číslom 7 pilotovaným Alanom McNishom. Hneď prvé kolo bohužiaľ znamenali prvý výjazd bezpečnostného auta na trať po havárii posádky BMS Scuderia Italia s číslom 69 pilotované v tom čase Babinim.

Po reštarte si svoje prvenstvo držali dlho dva tímy Audi Motorspot Team Joest s číslami 7 a 8. Posádka s číslom 7, ktorá má vo svojom jazdeckom zložení aj sedemnásobného víťaza pretekov Le Mans Toma Kristensena, bohužial dopláca na technické problémy a po niekoľkonásobnej návšteve boxov so zdĺhavými opravami jazdí v súčasnej dobe na treťom mieste v najvyššej kategórii LMP1 so stratou trinástich kôl pred vedúcim autom s číslom 7 a posádkou Biela/Pirro/Werner. Na druhom mieste sa zatiaľ drží so stratou piatich kôl tím Pescarolo Sport v jazdeckom zložení Helary/Montagny/Loeb.

Kategória LMP2 zažíva miernu frustráciu od tretej kategórie LMGT1, ktorá výrazne roztrieštila túto skupinku vo výsledkovej listine. Zatiaľ suverénne vedie v tejto kategórii posádka tímu RML s číslom 25 pilotovanou Erdosom, Newtonom a Wallaceom. Pokiaľ technika nezlyhá, o konkurenciu sa zatiaľ obávať nemusí, pretože pred druhým tímom Miracle Motorsports s číslom 27 udržuje nádskok jedenástich kôl.

Pre českého fanúšika je pochopiteľne najzaujímavejšia kategória LMGT1, v ktorej jazdí aj Tomáš Enge v tíme Aston Martin Racing so štartovným číslom 007 spoločne s Andrea Piccinim a Darrenom Turnerom. Smola sa tímu napriek dobrej forme nevyhla zneď v úvode, kedy došlo k poškodeniu olejovej vane a oprava posunula tím až na tretie miesto v tejto kategórii. V súčasnej dobe jazdí táto zostava stále na treťom mieste v kategórii LMGT1so stratou šiestich kôl na vedúci tím Aston Martin Racing s číslom 009 a posádkou Lami/Ortelli/Sarazin.

Kategórii dlhú dobu viedol tím Corvette Racing s číslom 64, ale technické problémy počas nočnej časti znamenali prepad na druhé miesto. Každopádne sa ale jedná o najzaujímavejší duel o víťazstvo v tejto kategórii, pretože za prvým tímom si drží necelé kolo a do konca pretekov nám zostáva stále takmer päť hodín.

Poslednou kategóriou na trati LMGT2 velí tím Seikel Motorsports v zložení Nielsen/Ehret/Farnbacher s číslom 83 na aute Porsche.

Foto: Audi Press

Vytisknout

Diskuze: Audi na čele Le Mans, Enge v LMGT1 tretí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Startovní rošt a slova víteze kvalifikace

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud