V DTM vzniká asociace jezdců

iM2, 3. srpna 2014, 21:03 Google+

Jezdci DTM oznámili vznik nové asociace jezdců (Driver Association - DTMDA). Smyslem je sloučit všechny jezdce v DTM dohromady a dát jejich hlasu větší sílu v otázkách bezpečnostního standardu a sportovních pravidel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Bývalý jezdec Opelu, dvojnásobný účastník Le Mans a také ex-komentátor německé ARD, Manuel Reuter, byl jmenován mluvčím organizace. Každá účastnící se značka má svého jmenovaného zástupce - za BMW je to Timo Glock, za Mercedes Gary Paffett a za Audi Timo Scheider.

Tato organizace je plně nezávislá na jednotlivých značkách a bude spolupracovat s promotérem DTM, společností ITR, a také neměckou motoristickou asociací. Cílem je zajistit, aby měl hlas jezdců větší váhu. Setkání asociace jezdců se bude konat pravidelně každý závodní víkend DTM.

Reuter k tomu říká: "Je mi ctí, že mi jezdci DTM dali důvěru a mohu prezentovat tento výběr jezdců na veřejnosti... Naším cílem je, s neutrálním postojem k věci, prezentovat rozdílné názory na veřejnosti. Chceme se hlavně zaměřovat na věci týkající se závodních víkendů této skvělé závodní série."

První setkání probělo o právě uplynulém závodním víkendu v Rakousku. Server 'Motorsport-total.com' přišel s informací, že 22 ze současných 23 jezdců DTM se účastní nových jezdeckých odborů. Jediný ex-šampion DTM, Mattias Ekström, se nové organizace neúčastní. Švéd si svůj volný čas prý využije raději po svém.
Vytisknout

Diskuze: V DTM vzniká asociace jezdců

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

Red Bull Ring: Wittmann bere třetí vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud