Mücke Motorsport vstupuje do DTM

ar1, 3. února 2005, 20:49 Google+

Další soukromý tým vstupuje do seriálu Německého mistrovství cestovních vozů DTM. Majitelem je známý bývalý jezdec DTM Peter Mücke a tým se jmenuje Mücke Motorsport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mücke, Stefan

Mücke, Stefan | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Peter Mücke založil vlastní tým již v roce 1998. Jediný vůz tohoto pro DTM nového týmu bude řídit jeho syn Stefan, jenž loni závodil za soukromý tým Persson. Třiadvacetiletý Stefan přišel přímo z Formule 3 do DTM v roce 2002 a celkem zatím absolvoval 30 závodů tohoto velmi populárního šampionátu. Všechny závody se značkou vozu Mercedes-Benz. Jeho zatím nejlepším umístěním je sedmá pozice v loňské sezoně ve třetím podniku na italském okruhu v Adrii.

Ve spolupráci se sponzory a partnery je Peter Mücke schopen rozjet tento poněkud nákladný projekt. Auto a součástky bude mít Mücke Motorsport v pronájmu od Mercedes-Benz Motorsport.

Peter Mücke k tomu řekl: “Vstup do DTM se soukromým týmem je velkou výzvou. Nemůžete zde prožít rok učením, musíme vše dělat dobře již od začátku. Jakkoli máme spolehlivý tým a Stefan je dobrým jezdcem. Jsem rád, že jsme dostali tuto příležitost ukázat, jak jsme schopní.“

Stefan Mücke: “Díky úpravám v technických předpisech je pro nás trochu lepší to, že budeme mít auto roku 2004, čímž nebude tak velký odstup od nových vozů 2005. Mým cílem bude dojíždět na pozicích do top 10, jak jen to bude možné.“

Foto: AUTO NEWS NETWORK
Vytisknout

Diskuze: Mücke Motorsport vstupuje do DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jeannette/Saelens

Panoz Motor Sports nasadí dva tovární vozy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud