Paffett je po první sezoně u týmu ART spokojen a rád by zde zůstal

iM2, 1. února 2016, 16:57 Google+

Gary Paffett je se svoji první sezonou u nováčka v DTM, týmu ART, spokojen a dokázal by si tak představit další spolupráci s tímto týmem. Mohli by v roce 2016 dokonce pomýšlet na titul?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gary Paffett v autě týmu ART

Gary Paffett v autě týmu ART | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Po šesti letech u továrního týmu Mercedesu, HWA, Gary Paffett změnil tým a zamířil k týmu ART. Francouzský tým do DTM přišel až před sezonou 2015 a britský pilot může být se svou první sezonou u nového týmu celkově spokojen. Poté, co v roce 2014 zažil hodně nepovedenou sezonu, ve které dokázal získat jen hubených pět bodů, v roce 2015 vyjel tři podia a sezonu zakončil jako třetí nejlepší jezdec Mercedesu na devátém místě celkového hodnocení série.

"Měli jsme vrcholy a pády, ale celkově byla rychlost velmi silná," začal Gary Paffett, který na finálovém závodu sezony na německém Hockenheimringu získal svoje první pole position po více než třech letech. To poslední se až dosud datovalo na Norisring 2012. Dle mistra DTM z roku 2005 udělal Mercedes v sezoně 2015 "masivní krok dopředu". 

img-responsive

V roce 2014 jezdil Gary ještě s Mercedesem nasazovaným týmem HWA | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Možná, že jsme všichni nebyli neustále v popředí, ale ukázali jsme, že na každé trati může být alespoň jeden pilot konkurenceschopný," cílem Brita přes zimu je zapracovat na konstantnosti svých výkonů. Z posledních tří závodních víkendů sezony viděl šachovnicový praporek v obou víkendových závodech jen jednou. 

I tak Paffett svoji úvodní sezonu u ART hodnotí pozitivně. "Musel jsem se toho hodně naučit a byl to těžký start roku. Ale myslím, že jsme se velmi rychle dostali na konkurenceschopnou úroveň. Řekl bych, že od Zandvoortu jsme měli konkurenceschopné auto," pokračuje Brit, který také prozradil, že v ART panuje odlišná atmosféra než v HWA. 

img-responsive

V roce 2015 sice změnil tým, ale barvy hlavního sponzora ne | foto: www.dtm.de

"HWA je velkým týmem. Je tam mnohem více lidí. Staví auta, vyvíjejí je a všechno [ostatní]. [Tým] ART je odpovědný pouze za nasazování. ART chtělo nějaké zkušené piloty do svého kádru, kteří by jim pomohli v pokroku kupředu. Myslím, že jsme společně spolupracovali velmi dobře." Druhým jezdcem týmu byl Lucas Auer, pro kterého se jednalo o nováčkovskou sezonu v DTM. 

V roce 2016 by Paffett s ART rád pokračoval, oficiálně potvrzeno ale ještě nic nebylo. Mercedes je jediným výrobcem, který svůj jezdecký kádr pro sezonu 2016 zatím tají. "Snad bychom mohli příští rok navázat na to, kde jsme v roce 2015 skončili." Paffett věří tomu, že ART by mohl se správným autem klidně bojovat o titul. "Věřím, že ART může odvést tak dobrou práci jako HWA." Jen připomeňme, že svůj jediný titul v DTM získal Gary v roce 2005 právě s HWA. Od roku 2004 byl navíc čtyřikrát vice-mistrem DTM a vyjel si 18 vítězství.

Vytisknout

Diskuze: Paffett je po první sezoně u týmu ART spokojen a rád by zde zůstal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wehrlein se stal nejmladším mistrem DTM v historii

Wehrlein: Aféra 'Schieb ihn raus' DTM pomohla, ale do motorsportu nepatří

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud