Soupeřům se nelíbilo chování Mercedesu na Nürburgringu, Rockenfeller však pochopení má

iM2, 8. října 2015, 21:14 Google+

Poté, co si soupeři v čele s šéfem projektu Audi v DTM, Dieterem Gassem, stěžovali na týmovou režii, kterou Mercedes na Nürburgringu použil, aby dostal co nejvýše Pascala Wehrleina, k případu řekl svoje i Mike Rockenfeller.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes na Nürburgringu šikovně využíval svých jezdců ve prospěch Pascala Wehreina

Mercedes na Nürburgringu šikovně využíval svých jezdců ve prospěch Pascala Wehreina | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Na cílové rovince šampionátu DTM 2015 mají ještě čtyři jezdci matematickou šanci na titul. Jasným favoritem je Pascal Wehrlein (165 bodů), pak následují Edoardo Mortara (128 bodů), Mattias Ekström (127 bodů) a Bruno Spengler (119 bodů). Je fér ale přiznat, že šance dvou jezdců Audi a jednoho jezdce BMW jsou již více méně jen matematické. 

Mercedes během posledního nedělního závodu vyslal svým soupeřům jasný signál, když se Wehrein probojovával polem dopředu, tak jeho značkoví kolegové poslušně uhýbali. Dokonce i Maximilian Götz, který měl krátce před cílem na Němce už slušný náskok, dostal příkaz zpomalit a kolegu pustit. Mladík najednou začal jezdit časy na kolo kolem 1:29, tedy o pět sekund pomaleji než předtím. 

"Možná hledal mobil," vtipkoval jeden z konkurentů. Šéf Audi v DTM, Dieter Gass, ale spokojený určitě nebyl: "Máme jasnou dohodu, že si přejeme čistý sport. Dva výrobci se dle ní řídili, třetí ne," řekl Gass po nedělním závodu. Timo Scheider, který závod sledoval po brzkém výpadku z televizní obrazovky jako my ostatní, situaci také komentoval: "De facto to bylo tak, že Maximilian měl na Pascala velký náskok. A najednou byl pryč."

Mike Rockenfeller například situaci hodnotí takto: "Seděl jsem v autě a nepřišlo mi dobré, co se tam odvíjelo. Teď jde ale o všechno. Samozřejmě, že by bylo hezčí, kdybychom toto všechno neměli, ale něco podobného je i v Le Mans, WEC, ve Formuli 1 a jednoduše všude. Je to normální, vždycky to tak bylo. Stále jsem se díval do zrcátek a ptal jsem se, co člověk sám udělal nebo neudělal. V prvním momentu jsem si také myslel, že je to hnůj. Ale nakonec bychom si zde všichni mohli podat ruku - minimálně trochu."

Vytisknout

Diskuze: Soupeřům se nelíbilo chování Mercedesu na Nürburgringu, Rockenfeller však pochopení má

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jsou i ostatní značky tak spokojeny s novým formátem jako BMW?

Marquardt: Formát dvou závodů za víkend funguje, zátěž není nijak velká

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud