Mercedes ukázal C-Klasse DTM pro rok 2016

iM2, 14. září 2015, 23:07 Google+

Mercedes AMG ukázal nový model C-Klasse 63 AMG, který vyjede k příští sezoně DTM. Vůz vychází ze sériové verze C-Klasse, která bude mít oficiální výstavní premiéru na IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aktuální C-Klasse si odbývá derniéru

Aktuální C-Klasse si odbývá derniéru | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Sériový sportovní model hodně čerpá ze zkušeností získaných v DTM. Nové přední světlomety, které vypadají dynamičtěji, a maska chladiče, která je přepůlená žebrováním s logem Mercedesu, jsou hlavní charakteristiky modelu. Testování auta začne v zimě v rámci příprav na sezonu 2016.

Služebně nejstarším jezdcem v sestavě Mercedesu je Gary Paffett. Brit, který letos jede v novém týmu ART GP se už těší na lepší výkonnost, kterou nový vůz přinese: "Mercedes-AMG C63 DTM ve verzi pro rok 2016 vypadá skvěle. Je jasné, že spousta dílů je podobných těm aktuálním, ale nová karoserie je opravdu cool.

Silniční vozy Mercedes-Benz a AMG jsou s každou novou verzí lepší a lepší a také hezčí. Už se těším, až do nového auta usednu. Snad s ním vybojujeme hodně vítězství a také titul."

Ullrich Fritz, šéf Mercedes AMG DTM, přiznává, že práce na novém autě začaly již minulý rok - vývoj byl omezen pravidly, která jasně stanovují, kde může k inovacím docházet: "Pravidla omezují oblasti pro vývoj, takže spousta dílů byla převzata z jeho předchůdce.

V DTM se neustále snažím zoptimalizovat celý balíček a vůz prochází různými stádii vývoje. Celý životní cyklus je potřeba auto vyvíjet. Kvůli pravidlům není možné měnit aerodynamiku až na to, čemu pravdila říkají "designová linie" [změna tvarů v souvislosti s úpravou výchozího modelu]. Je jasné, že aerodynamika vozu bude přizpůsobena tomuto novému modelu."

FOTO VOZU: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Mercedes ukázal C-Klasse DTM pro rok 2016

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tom Blomqvist byl dnes v čele, další kolegové od BMW ale nebyli daleko

Oschersleben: V neděli vítězí Blomqvist, BMW bere jako včera první 4 místa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud