Da Costa: Nikdy jsem o sobě nepochyboval

iM2, 16. července 2015, 18:10 Google+

Jezdec BMW, António Félix da Costa, je rád za svoje první vítězství v DTM. O svých dovednostech prý nikdy nepochyboval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sdílejte článek

António Félix da Costa potřeboval 18 závodů na to, aby se dostal v DTM na nejvyšší stupínek po konci závodu. Čtvrtý závodní víkend DTM sezony 2015 pro něj byl ale velmi povedený - na holandském Zandvoortu si zajistil nejen první pole position, ale také první podiové umístění a pak hlavně první vítězství. Pro Portugalského závodníka se tak jedná o velký úspěch. Mnozí nad ním přitom pomalu začínali lámat hůl.

Při svém vstupu do DTM si to António Félix da Costa představoval úplně jinak, jak ostatně sám přiznává: "Když jsem před rokem přišel do DTM, tak to všechno vypadalo jinak. Auto bylo super, BMW bylo celkově vzato velmi silné a já mohl od začátku bojovat na špici. Pak jsem se ale dostal do problémů," říká António Félix da Costa.

img-responsive

António Félix da Costa předvedl v Holandsku pěkný výkon | foto: www.dtm.de

Jezdec týmu Schnitzer pokračuje: "Najednou pro mě začalo být těžké poradit si s vyvážením auta, abych BMW a DTM mohl ukázat, čeho jsem schopen." Druhá polovina sezony "byla velmi těžká". Po zisku prvních bodů v Budapešti dokázal mladík bodovat už jen na finálovém závodu na Hockenheimringu, to byl devátý. Celkově tak z deseti závodů vytěžil šest bodů a zůstal tak silně za svými očekáváními. 

"V zimě jsem pak ale udělal velký pokrok a svoji situaci velmi detailně analyzoval. Po určitých problémech všech u BMW zkraje roku 2015 teď na Zandvoortu vše klaplo. To mě dělá samozřejmě pyšným. Zároveň jsem nikdy nepochyboval, že můžu vést a vyhrát závod, když vše zapadne do sebe. To byl nakonec teď ten případ. Já jsem mohl dokázat, že držím slovo a můžu vyhrát."

Vytisknout

Diskuze: Da Costa: Nikdy jsem o sobě nepochyboval

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

da Costa, Antonio Felix

Zandvoort: BMW ovládlo víkend, Felix Da Costa slaví první triumf v kariéře

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud