Karel: Udělal jsem maximum

Karel Bařina, 28. června 2004, 10:33 Google+

Po nevydařených trénincích se jezdci ANN 1 podařilo vytěžit ze závodu spolehlivou a na konci i dravou jízdou druhé místo a patnáct bodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bařina, Karel

Bařina, Karel | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Tréninky byly nic moc. Povrch klouzal a na studených pneumatikách člověk nikdy neví jak na tom je. Nevypadalo to úplně nejhůř, ale byl jsem až třetí a ztráta na Dana s Michalem byla velká. Druhý trénink byl úplně stejný.

V kvalifikaci jsem se opravdu snažil nikde se nezdržovat a jet čistě, občas jsem i riskoval a zkazil dobré kolo. Bohužel, na první řadu to nestačilo. Bylo mi jasné, že pokud se nepovede start, je všechno v háji, protože předjíždět v Bzenci se prakticky nedá.

Do první zatáčky jsem se natlačil mezi Michala s Danem, ale zavřeli mě a začali ujíždět. Veškerá snaha byla marná, jeli prostě rychleji, nevím v čem byl problém. Kára se řídila dobře, motor šlapal jako hodinky a přesto jsem jel pomalu. Nechápu to.

Byl jsem rád, že Petr v každém kole trochu ztrácel, ale ty dva vpředu už ani nebylo vidět. Zhruba po polovině závodu jsem ale najedou viděl, že přede mnou jezdí Michal, nevím kde ho Dan předjel. Začal jsem se mu přibližovat a posledních pět kol jsem na něm visel úplně všude, jenže to je Bzenec.

V předposledním kole se mi podařil výjezd na cílovou rovinku a na konci jsem to vedle něj poslal. Musím přiznat, že mi v tom okamžiku pořádně zatrnulo. Trať se tam trochu vlní a měl jsem strach, že mne v té rychlosti Michal zavře. Ale věděl, že jsem blízko a neudělal to. Musel jsem pozdě brzdit a hodně to se mnou zamávalo, ale před Michala jsem se dostal a oba jsme to ustáli a já dojel druhý.

Mám z toho obrovskou radost, sice to mohlo být i lepší, ale po nevydařených trénincích bylo tohle to nejlepší. Rychleji se jet nedalo. Že Michala na konci trápil motor mne mrzí. Já na stejnou věc doplatil v Bzenci poprvé. A nejnešťastnější byl asi Petr, bohužel se na to čtvrté místo musel se špatnou geometrií pořádně nadřít. Ale takové jsou bohužel závody. Michal Babička jel opravdu čistě, v závodě měl velkou ztrátu, ale musel často někoho pouštět. V trénincích a kvalifikaci neztrácel ani sekundu, což je myslím vynikající.

Danovi mohu jen poblahopřát, byl zkrátka nejrychlejší a jako vždy i nejspolehlivější. Je první, kdo dokázal vyhrát tréninky, kvalifikaci i závod. V Modřicích se opět pokusím o odvetu, ta trať mi vyhovuje a kdyby zapršelo, nezlobil bych se.
Vytisknout

Diskuze: Karel: Udělal jsem maximum

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Šupa, Daniel

Šupa: Příjemné rozloučení v Bzenci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud