Šupa: Příjemné rozloučení v Bzenci

Daniel Šupa, 28. června 2004, 10:00 Google+

Poslední závod našeho šampionátu v bzenecké hale pro mne skončil nad očekávání dobře.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Šupa, Daniel

Šupa, Daniel | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

"Při losování káry mi připadla opět žlutá a moje radost se po předchozích zkušenostech s ní poněkud vytratila. V prvním tréninku to skutečně hodně klouzalo, ale čas byl nejlepší, klouzalo to všem. Dráha byla tentokrát v tomto směru asi nejhorší z našich tří startů.

Kára byla nakonec nejlepším kompletem startovního pole a při troše síly se mi ji dařilo do každé zatáčky dobře nasměrovat a v přetáčivém smyku kontrolovat výjezd.

Start z první pozice mi nevyšel. Michal Bartoň reagoval rychleji a já byl rád, že jsem uhájil alespoň druhou pozici před Karlem Bařinou. Posléze jsme se s Michalem mírně odpoutali.

Snažil jsem se ho tlakem donutit k chybě, ale držel se velmi dobře. Navíc jsem začal chybovat sám a Michal mi odskočil. Po pár kolech jsem našel ztracený rytmus a opět se dotáhl. Soupeř následně lehce chyboval a já se protáhl na vnitřní stopu. Do konce závodu jsem se snažil šetřit síly svoje i káry a po 30 minutách jsem si vychutnal šachovnicovou vlajku na prvním místě.

V Bzenci to bylo mé druhé vítězství a po předcházejícím triumfu Petra Zelinky třetí vítězství našeho týmu Auto News Racing 2. Poslední bzenecký závod mi tedy vyšel dokonale a chtěl bych poděkovat mechanikům za dobře vyladěnou káru. Petr bohužel tentokrát takové štěstí neměl a Michal Babička, další jezdec stáje, ztrácel hodně díky korektnímu pouštění jezdců o kolo vpřed, které je vždy časově náročné, neboť tamní okruh nabízí jen málo míst k předjíždění.

Byl to však pouze jeden z celé řady závodů, které nás ještě čekají a soupeři jsou velmi silní, bude to ještě hodně těžké. Velmi příjemné rozloučení a bzeneckou dráhou a sympatickými pořadateli."



Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Šupa: Příjemné rozloučení v Bzenci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheckter, Tomas

Víkendová tragédie týmu Panther Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud