Víkendová tragédie týmu Panther Racing

ar1, 28. června 2004, 01:13 Google+

Výlet do Richmond Int. Raceway se otočil v zapomenihodný víkend a to doslova pro celý tým Panther Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheckter, Tomas

Scheckter, Tomas | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Kolo 222 – havárie, do které byli zapletení jak Mark Taylor, tak Tomas Scheckter, který v té době bojoval o pozici v top 5. Tento osudný okruh skončil den pro oba jezdce, v té době jezdící na Scheckter 17. pozici a Taylor 18. pozici. Konec byl o to více šílený, protože start závodu pro tým vyšel zatím nejlépe z celé dosavadní části sezóny.

Taylor startoval ze třetí pozice, což je nejlepší pozice, kterou obsadil nováček letošní sezony. Scheckter se také dobře kvalifikoval, na páté pozici. V závodě měl Taylor brzy problémy s řízením. Navzdory zdržení v boxech se šampión Menards Pro Series z roku 2003 vrátil na trať. A pak kolo 222, Taylor se dostal do kontaktu s Dariem Franchittim, sklouzl do vnější strany okruhu, tedy do zděné bariéry ve druhé zatáčce.

Scheckter měl po startu více štěstí. Prokousal se startovním polem a držel se na na předních pozicích. Snažil se bojovat, když zajel k jeho poslednímu pit-stopu. Pak pokračoval jeho postup dopředu. Když doháněl špici, snažil se vyhnout vozům, které zůstali na trati po srážce Taylora s Franchittim. Adrian Fernandez se snažil také této srážce vyhnout a jel vnější stopou. Bohužel, Scheckter neměl tolik štěstí. Jeho poškození bylo neopravitelné a musel zajet do boxů, kde skončil.


Tomas Scheckter:
„To byl opravdu velmi špatný konec závodu. Zasloužili jsme si dnes umístění v top 5. A mohli jsme toho dosáhnout. O jsou závody. Auto jelo skvěle po celou dobu závodu. A v závěru jsem docela dobře útočil na špici. Bojovalijsme skvěle.“

Mark Taylor:
„Byl to zápas. Měl jsem problémy s řízením celý den. Pokoušeli jsme se tyto problémy odstranit. Nejsem si jistý, co se stalo. Nevěděl jsem, které auto je za mnou. Je to smutné, opravdu jsme chtěli dojet. Pro tým tento víkend nemohl skončit hůře. Nyní se musíme snažit otočit smůlu v štěstí v Kansasu.“

Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Víkendová tragédie týmu Panther Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström opět nejlepším jezdcem Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud