DTM poprvé v Estorilu

ar1, 30. dubna 2004, 19:41 Google+

Německý šampionát cestovních vozů DTM zažije o tomto víkendu svůj debut na známém portugalském okruhu Estoril.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mücke, Stefan

Mücke, Stefan | foto: dtm.de

Sdílejte článek

I když šampionát ITC (International Touring Car Championship) odjel na tomto okruhu již čtyři závody, DTM ještě ani jeden.

V roce 1995 zde zvítězili jezdci Jan Magnussen a Bernd Schneider za značku Mercedes-Benz a o rok později zde triumfoval Alessandro Nannini s vozem Alfa Romeo v obou víkendových závodech.

Od roku 1984 do roku 1996 se zde uskutečňovaly závody Grand Prix. OD konce této epochy se okruh zkrátil z původních 4350 km na nynějších 4183 km. První zatáčka po startu je nyní pomalejší, zatímco na opačné straně okruhu jsou nyní zcela nové šikany, které byly dodělány.

Co nás tedy čeká? Po prvním podniku, který se jel před dvěma týdny na německém okruhu Hockenheimring, vede pořadí jezdců Gary Paffett po skvělém vítězství před Christianem Albertem (oba HWA Mercedes-Benz). V soutěži značek vede Mercedes-Benz o jeden bod před Audi, které má bodů 17. Třetí je Opel se 4 body.

Okruh je to velmi zajímavý a pro jezdce atraktivní. Navíc jezdci jej mají rádi. Většina jezdců zde testovala své vozy v polovině března. Takže lze předpokládat, že týmy využijí získaných dat pro závod.
Vytisknout

Diskuze: DTM poprvé v Estorilu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Arden by mohl přestoupit do F1 - anotační foto

Arden by mohl přestoupit do F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud