BMW ztrácí, je problém v kvalifikacích?

iM2, 10. května 2015, 22:24 Google+

Na Hockenheimu bylo BMW až třetím nejsilnějším výrobcem - Mercedes i Audi zažily lepší víkend a na trati měly lepší časy. Je problémem kvalifikace?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW zatím letos výrazně zaostává

BMW zatím letos výrazně zaostává | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

BMW v DTM v sezoně 2015 hraje až třetí housle - alespoň to tak vypadá po prvním závodním víkendu na Hockenheimringu. Oba zdejší závody vyhrálo Audi, Mercedes zaznamenal trojnásobné podium. BMW naproti tomu získalo jen body a do bojů na čele nepromlouvalo. Timo Glock (M-TEK) teď přiznává: "Trošku zaostáváme."


"Audi je o jasný kus vpředu," přiznává Němec. Jeho názor sdílí i jeho značkový kolega a loňský mistr, Marco Wittmann (RBM): "Na Hockenheimu na suché trati trošku chyběla rychlost. Konkurence je aktuálně prostě o trošku rychlejší." U BMW už zřejmě také tuší, kde ztrácejí nejvíc - kvalifikace.
 
"V sobotu jsme nebyli dost dobří. Musíme se zaměřit na výkon v kvalifikaci," připouští Jens Marquardt, šéf BMW pro motorsport. Se svým šéfem souhlasí i Timo: "Nepovedlo se nám dostat absolutně vše z čerstvé sady. Limitovala nás přilnavost. Musíme tomu přijít 'na kloub'. Kdybychom měli lepší výchozí pozice, dařilo by se nám v závodech také lépe."

Augusto Farfus (RBM) ale trvá na tom, že se nesmí jen tak vzdát: "Sezona je ještě dlouhá. Máme před sebou ještě 16 závodů. Ještě se toho může stát hodně. Ale musíme přidat, abychom se dotáhli na špici." BMW bude mít šanci na odvetu na konci tohoto měsíce, kdy se pojede na Lausitzringu.
Vytisknout

Diskuze: BMW ztrácí, je problém v kvalifikacích?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris - di Resta - Wickens

Ocon novým testovacím jezdcem Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud