Ocon novým testovacím jezdcem Mercedesu

iM2, 8. května 2015, 09:54 Google+

Mistr evropské F3 sezony 2014, Esteban Ocon, bude testovacím a náhradním jezdcem Mercedesu pro tuto sezonu v DTM. Vedle své role bude zároveň jezdit i ve formulích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris - di Resta - Wickens

Vietoris - di Resta - Wickens | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes posiluje svůj závodní tým v DTM: V sezoně 2015 bude jejich testovacím a záložním jezdcem mladý Francouz, Esteban Ocon. Mladík má na svém kontě skvělé úspěchy - v sezoně 2014 vyhrál evropskou F3, letos jezdí v GP3. Role testovacího pilota v DTM by měla 18 letému jezdci pomoci se dále rozvíjet.

Alespoň v to doufá šéf Mercedesu pro motorsport, Toto Wolff"Esteban je mega talentovaný mladý muž a hvězdou budoucnosti. My máme dlouhou tradici v dlouhodobé podpoře mladých vycházejících hvězd. Estebanovi pokroky budeme pečlivě sledovat. Doufám, že toto je první rok z dlouholeté společné spolupráce."

Ocon jezdil s motory Mercedes v zádech už v F3: "Jsem moc hrdý na to, že si mohu tuto sezonu užívat podporu ze strany Mercedesu. Jsem rád, že mi tým v DTM svěřil důležitou roli testovacího a rezervního jezdce." Na Hockenheimringu při první závodním víkendu byl Esteban již přítomen - ovšem pouze v roli diváka.


Esteban v barvách Lotusu vloni na testu mladíků v F1 (foto: Lotus F1 Team)

Mladík chce týmu v DTM pomoct, soustředit se chce ale i na GP3: "Můj hlavní zájem teď spočívá na víkendovém závodu GP3, který se jede v Barceloně. Snad budu schopný už letos bojovat o titul. Vykročit by k němu bylo třeba dobrým výsledkem ze Španělska."  V F1 se v rámci testů svezl již s monoposty Lotusu a Ferrari v rámci testů.
Vytisknout

Diskuze: Ocon novým testovacím jezdcem Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider by měl být pro neděli fit

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud