Mercedes představil nový tým, bude mít 8 aut

iM2, 29. listopadu 2014, 22:23 Google+

Mercedes zbrojí na novou sezony, pro kterou přibral jeden nový tým, který bude nasazovat dva Mercedesy C-Coupé AMG. Třetím týmem značky v DTM se stává dlouholetý partner, ART.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris - di Resta - Wickens

Vietoris - di Resta - Wickens | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Příští rok se můžeme těšit na každém závodě na osm speciálů C-Coupé AMG. Zástupci značky to oznámili na každoroční akci "Stars & Cars" ve Stuttgartu k příležitosti konce sezony. Příští rok se tedy můžeme těšit na tři týmy s vozy s třícípou hvězdou ve znaku - kromě již tradičních HWA a Mücke to bude ještě francouzský ART. Mercedes s ART pojí dlouholeté partnerství z Formule 3. 

ART (dříve AMS) společně s Mercedesem dosáhl v Euroserii Formule 3 mezi lety 2003 a 2010 na 78 vítězství, 55 pole positions a 70 nejrychlejších kol. Tato závodní stáj také vyhrála sedmkrát šampionát (mezi lety 2003 a 2009) a šestkrát jezdecký titul (v roce 2004 Jamie Greenem, v roce 2005 Lewisem Hamiltonem, v roce 2006 Paulem di Restou, v roce 2007 s Romainem Grosjeanem, v roce 2008 s Nicem Hülkenbergem a v roce 2009 s Julesem Bianchim). 

Tým ART byl založen v roce 1996 Fredericem Vasseurem pod jménem ASM F3 Team. Po úspěšných prvních letech ve Formuli 3 vstoupili v roce 2005 do nově založené série GP2 jezdící se v rámci víkendů F1. Zde ART v letech 2005 a 2006 získalo první dva jezdecké tituly v historii a to s dnešními závodními jezdci týmu Mercedes v F1, Nicem Rosbergem a Lewisem Hamiltonem. Během jejich působení v F3 jejich barvy také hájili dnešní jezdci F1 Sebastian Vettel, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg a Valtteri Bottas nebo aktuální pilot Mercedesu v DTM, Paul Di Resta. 


Paul di Resta již za nový tým Mercedesu jezdil

Frederic Vasseur, šéf týmu ART, říká: "Mercedes-Benz známe už z naší dlouholeté spolupráce z Euroserie Formule 3. Tam jsme se naučili si jich jako partnerů hodně vážit. To, že jsme byli vybráni jako nový tým nejúspěšnější značky v historii DTM, nás naplňuje enormní hrdostí. Leží před námi příkrá učební křivka. I tak už se nemůžeme dočkat, až na Hockenheimu poprvé v naší týmové historii postavíme na start C-Coupé DTM."

Sportovní šéf Mercedesu, Toto Wolff, dodává: "Jsme rádi za to, že jsme v našem dlouholetém partnerovi, týmu ART, získali silný třetí tým pro DTM pro sezonu 2015. Společně s ART jsme v minulosti získali mnoho úspěchů ve Formuli 3. Na to bychom rádi v DTM v budoucnu navázali. Neustále zdůrazňujeme, že můžeme počet našich aut zvýšit jen tak, když budeme moci zaručit, že o všechna auta bude dobře pečováno." 


Pole DTM bude pestřejší, Mercedes přidává 8. auto

"V HWA, Mücke a ART máme pro příští rok tři silné týmy, které si v roce 2015 mohou zažít úspěšnou sezonu s C-Coupé," pokračuje Wolff, který zatím stále nechce prozradit, kdo s tímto osmým autem pojede. "Nechceme říkat žádné spektakulání novinky, které by se týkali osmi jezdců. Zkraje prosince budeme mít test, po kterém si jasně zhodnotíme, kdo pojede s tímto osmým autem."
Vytisknout

Diskuze: Mercedes představil nový tým, bude mít 8 aut

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

da Costa, Antonio Felix

Da Costa chce příští rok vyhrát alespoň závod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud