Na Hockenheimu bude přítomen i Lewis Hamilton

iM2, 13. října 2014, 22:20 Google+

Letošnímu finálovému závodu na německém Hockenheimringu bude přihlížet hned několik bývalých nebo i současných pilotů Formule 1 - Lewis Hamilton, David Coulthard a Jean Alesi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

18. až 19. října je v plánu poslední závod letošní sezony DTM a pojede se, jak jinak, na německém Hockenheimu. Vedle aktuální hvězdy týmu Mercedes GP v F1, Lewise Hamiltona, bychom se měli dočkat i dalších bývalých jezdců Formule 1 a DTM - Davida Coultharda a Jeana Alesiho. Přitom ani Hamiltonovi nejsou víkendy DTM neznámé. V letech 2004 a 2005 startoval v rámci závodních víkendů Deutsche Tourenwagen Masters v doprovodné Euroserii Formule 3. 

Tento šampionát Hamilton v roce 2005 vyhrál, když triumfoval v 15 závodech a získal celkem 17 podií z 20 závodů. Tehdy závodil za Dallara-Mercedes ASM tým. Brit se finále DTM zúčastnil už vloni. "Mám pěkné vzpomínky na DTM, v jehož rámci jsem dva roky závodil v Euroserii Formule 3. Těším se na to, až uvidím spoustu starých přátel a známých. Vloni jsem od Mercedes-Benzu na finálovém závodu na Hockenheimringu dostal příležitost poprvé si vyzkoušet vůz DTM. Auto mělo opravdu hodně výkonu a samotného mě na mokré trati dost bavilo s ním jezdit," říká Lewis Hamilton.

To Jean Alesi a David Coulthard závody DTM znají na vlastní kůži. Francouz absolvoval mezi roky 2002 a 2006 pro Mercedes 51 závodů. Za tu dobu získal čtyři vítězství, sedm podií a tři pole position. Celkově v DTM získal vítěz GP Kanady z roku 1995 hned 122 bodů. To Coulthard do DTM přišel v roce 2010 a do roku 2012 zvládl odjet 33 závodů. Před svým angažmá v DTM odjel Skot mezi roky 1994 až 2008 246 závodů v F1, z nich 13 vyhrál. V roce 2001 se stal v barvách McLarenu vícemistrem světa.
Vytisknout

Diskuze: Na Hockenheimu bude přítomen i Lewis Hamilton

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Juncadella, Daniel

Juncadella přišel po závodu o body

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud