Di Resta se vrací k Mercedesu

iM2, 21. ledna 2014, 11:42 Google+

Paul Di Resta se po třech letech v F1 vrací do DTM. Společně s Gary Paffettem by měl tvořit hlavní kandidáty Mercedesu v boji o titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mercedes-Benz půjde do nové sezony s dvěma bývalými šampiony DTM. Vedle mistra roku 2005, Garyho Paffetta, bude barvy Mercedesu hájit ještě Paul di Resta. Skot tak posílí kádr Mercedesu v roce 120 letého výročí Daimleru v motorsportu. Paul už v barvách třícípé hvězdy v DTM jezdil v letech 2007 až 2010. Ve 42 závodech získal 6 vítězství, 6 pole position a 7 nejrychlejších závodích kol. Po zisku svého titulu v Šanghaji v roce 2010 odešel do Formule 1. Tam závodil v letech 2011 až 2013 a odjel celkem 58 Grand Prix v barvách týmu Force India. Celkem získal 121 mistrovských bodů.

Di Resta vůbec s Mercedesem spolupracuje dlouhodoběji. V roce 2000 vyhrál motokárovou sérii McLaren Mercedes Champions of the Future. O čtyři roky později se stal Juniorem Mercedesu a pro rok 2005 přestoupil do Formule 3 Euroserie, kterou po dvou letech s motorem Mercedes vyhrál před dnešním čtyřnásobným mistrem světa ve Formuli 1, Sebastianem Vettelem.

V roce 2014 se tak na startu DTM bude řadit mezi sedm doposud potvrzených šampionů DTM (on, Gary Paffett, Mattias Ekström, Timo Scheider, Mike Rockenfeller, Bruno Spengler a Martin Tomczyk). Dnes se Paul di Resta poprvé sveze s pro něj novou technikou na testech v portugalském Portimao. "Cítím se opravdu dobře, být zpět v DTM a opět vidět spoustu známých tváří. DTM je vynikající závodní série se třemi silnými premiovými značkami, velkou soutěživostí a vyrovnaným závodním polem. Těším se na spolupráci s celým týmem Mercedes-Benz, se kterým bych chtěl znovu zabojovat o titul."


Di Resta na Nürburgringu v roce 2009

"Od mého posledního závodu v DTM v Šanghaji v roce 2010 se toho hodně změnilo - jsou nová auta, nová pravidla a třetí výrobce. Jedno ale zůstalo nezměněné: Můj velký hlad po úspěších. U Mercedesu budu mít auto, se kterým budu moci bojovat o vítězství a titul. Je mi ale jasné, že to nebude jednoduché. Moji konkurenti mají už dva roky zkušeností s novou generací vozů. Já ale v dnešním testu začnu plnou parou pracovat na tom, abych byl už zkraje května od začátku sezony na Hockenhemu konkurenceschopný."

Sportovní šéf Mercedesu pro motorsport, Toto Wolff, je rád, že se k nim Paul vrací: "Paul di Resta patří už mnoho let do rodiny Mercedesu a my jsme velice rádi, že se k nám v této sezoně vrací a že dále posílí náš kádr v DTM. V uplynulých letech se toho Paul v F1 hodně naučil a spolu s Garym Paffettem máme v našem týmu dva zkušené piloty, kteří v DTM již v minulosti vyhráli titul. Jejich znalostí chceme využít nejen na trati, ale předat je našim juniorům."
 
Vytisknout

Diskuze: Di Resta se vrací k Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

BMW změnilo rozdělení jezdců do týmů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud