Martin Tomczyk se z Norisringu 2012 poučil

iM2, 11. července 2013, 17:32 Google+

Martin Tomczyk cítí, že si z loňského závodu na Norisringu odnesl lekci, která mu může třeba už letos pomoci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Jen pro připomenutí, Martin Tomczyk vedl vloni po většinu závodu, ale v posledním kole jej o vedení obral tehdy ještě za Mercedes startující Jamie Green. Předjížděcí manévr se navíc Britovi, který tím získal svoje 4 vítězství na této specifické trati, povedl dokonce až v poslední zatáčce. V cíli měl náskok 0,6s!

Tomczyk připustil, že jej loňský výsledek hodně zklamal – není se čemu divit, nejenže ztratil svoje „domácí“ vítězství, ale také promarnil šanci vyhrát pro BMW nedaleko od Mnichova. Jezdec ale před letošním závodem říká, že mu to alespoň dodává extra motivaci pro letošní rok.

„Pokud se týká loňského roku, pochopitelně to nebylo nic příjemného být předjet v poslední zatáčce, to teda rozhodně ne. Jenže prohry jsou stejnou součástí motorsportu jako výhry. Z loňského závodu jsem si odnesl lekci, ze které jsem se poučil,“ říká pilot týmu RMG.

Tomczyk dále serveru TouringCarTimes prozradil, že jeho série špatných výsledků, která začala vloni v srpnu a během níž nezískal ani jeden bod, je odlišná od té, kterou zažil v roce 2005. Tehdy nedokázal bodovat v 7 z 10 závodů sezony.


V roce 2011 získal Martin titul, od poloviny loňské se ale trápí

„Tohle je nejdelší úsek, kdy vycházím bodově naprázdno. Něco podobného jsem zažil i v roce 2005. Od té doby se mi ale povedlo stát se šampionem DTM a momentálně jsem v jiné situaci – mám více zkušeností a jiná očekávání.

Na Lausitzringu jsme měli rychlost, bohužel jsme zatím letos neměli potřebné štěstí k tomu, aby se nám podařilo potenciál vozu přetavit v bodovaný výsledek. Je frustrující vidět, čeho všeho by člověk mohl dosáhnout, kdyby neměl takovou smůlu – navíc nezaviněnou vlastními chybami.“

Vytisknout

Diskuze: Martin Tomczyk se z Norisringu 2012 poučil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

McNish, Allan

McNish: F3 je klíčem k úspěchu v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud