Paffett chce letos titul

iM2, 3. května 2013, 19:12 Google+

Smolné finále DTM z roku 2012 pro Garyho Paffetta je zapomenuto a pilot Mercedesu by letos rád získal svůj druhý titul v DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Jen připomeňme, že vloni Gary Paffett vedl celý šampionát a místy měl i velmi slušný náskok. Na finálovém závodu sezony ho však o titul obral bývalý kolega od Mercedesu, Bruno Spengler. Rok 2012 je však pro Brita pryč a teď se plně soustředí na novou sezonu. O své desáté sezoně v DTM si krátce promluvil s německým serverem 'motorsport-total.com'.

Otázka: Letos vás čeká již desátá sezona v DTM. Jaký je to pocit?
Gary Paffett: Je to neuvěřitelně krásný pocit jezdit tak dlouho a dosáhnout takových úspěchů v jedné z nejsoutěživějších závodních sérií světa. Společně s Mercedesem jsme získali 19 vítězství, 31 podií, 10 pole position a v roce 2005 titul. Mým cílem je na tento list přidat ještě několik úspěchů.


Gary letos bude jezdit s tímto Mercedesem

O: Předsevzal sis ve své jubilejní sezoně získání titulu?
GP: Každý jezdec chce vyhrát titul, ale konkurence je v DTM hodně vysoká. Vloni jsem šampionát vedl až posledního závodu, ale svoje vedení jsem musel na úplně posledním závodu na Hockenheimringu přepustit mému bývalému týmovému kolegovi, Brunu Spenglerovi. Kdyby to bylo na mě, tak by konečný výsledek letošního roku vypadal samozřejmě jinak. Ale DTM není žádným koncertem přání. Udělám vše nejlepší, abych letos skončil o místo výše než v roce 2012.

O: Mercedes se letos na start postaví se šesti místo osmi auty. Jaké očekáváte důsledky?
GP: V DTM se počítá kvalita a ne kvantita. Neměli by tak být žádné citelné důsledky a když nějaké, tak pozitivní. Během závodního víkendu není rozhodující mít tolik aut, kolik je možných. Záleží na velmi dobré a detailní zpětné vazbě od jezdců a správných datech, která pak s našimi zkušenými inženýry musíme zanalyzovat a využít.

Vytisknout

Diskuze: Paffett chce letos titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Pomůže Scheiderovi černá opět k titulu?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud