Pascal Wehrlein: DTM je splněním snu

iM2, 10. dubna 2013, 16:00 Google+

Pascal Wehrlein se nakonec pro letošní rok rozloučil s Formuli 3, když si jej na poslední chvíli vybral Mercedes do svého kádru pro DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Zajímavostí je fakt, že až na Hockenheimu zhasnou červená světla na startovních semaforech, stane se Pascal Wehrlein nejmladším jezdcem historie, který kdy odstartoval do závodu DTM. Předchozí výsledky tohoto mladíka jsou briliantní. V F3 získal bezpočet úspěchů.

"Ve svém posledním závodu F3 (jel ho na záčátku letošní sezony, ponz. red.) jsem dokázal zvítězit. To byl konec v F3, jaký jsem si přál," říká Pasal. Ten už má za sebou testy s Mercedesem C-Klasse Coupé DTM v Barceloně a právě se účastní probíhajících testů v Německu.

Wehrlein bude jezdit za tým SCH Mücke Motorsport společně se svým bývalým rivalem z F3, Danielem Juncadellou. Jejich šéfem bude Ralf Schumacher - bývalý jezdec F1 i DTM. "I svým výkonem v posledním závodu F3 Pascal dokázal, jaký je to talent. S příchodem do DTM a přesednutí do Mercedesu jej však čeká velká výzva. Já jsem ale přesvědčen, že má schopnosti na to, aby se v budoucnu dokázal prosazovat na vysokých úrovních," říká Ralf.

"Za tým RSC Mücke jsem jezdil již v F3. Je to splnění mého snu a už se nemohu dočkat, až si nastavím auto DTM pro první závod DTM na Hockenheimu," říká jezdec. Mercedes má letos velmi mladou sestavu, jejich průměrný věk je pouhých 23 let (výjimku tvoří pouze Gary Paffett).

Vytisknout

Diskuze: Pascal Wehrlein: DTM je splněním snu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Priaulx, Andy

Hockenheim: Wittmann zajel čas před deštěm

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud