Novým jezdcem BMW šampión ALMS Joey Hand

iM2, 22. prosince 2011, 20:10 Google+

Úřadující šampión American Le Mans Series, Joey Hand, byl potvrzen jako pátý jezdec továrního týmu BMW pro Deutsche Tourenwagen Masters 2012.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Opravdu se již těším na novou výzvu, která mě čeká v DTM. Děkuji také BMW za to, že mi dali důvěru," říká Hand, který pro BMW jezdil v ALMS v této sezoně. Společně s Dirkem Müllerem získali 3 vítězství a radovali se tak z titulu. Američan si BMW M3 DTM vyzkoušel poprvé minulý měsíc v Monteblancu.  

"Okamžitě jsem se sžil s BMW M3 DTM. Jeho přítlak a karbonové brzdy jsou extrémně působivé. Některé členy týmu znám již z minulosti a v Monteblancu jsem měl možnost se seznámit s dalšími. Teď se již těším na naší blízkou týmovou budoucí spolupráci."

32 letý jezdec v minulosti závodil s různými monoposty předtím, než se v roce 2004 dostal v USA do Formule BMW. Odtud pak pokračoval do sportovních vozů. "Joey je členem rodiny BMW již dlouhou řadu let a jsme extrémně potěšeni, že se teď stane součástí našeho projektu DTM. Jeho předchozí úspěchy efektně podtrhují jeho dovednosti. Během testu s BMW M3 DTM v Monteblancu prokázal, že je velmi rychlý. Jsme přesvědčení, že připojení Joeyho do naší jezdecké sestavy celý projekt výrazně posílí. Navíc jeho charakter perfektně zapadá do našeho týmového charakteru," říká šéf BMW pro motorsport, Jens Marquardt.

V táboře BMW tak pro příští rok zbývá pouze jedno volné místo vedle doposud oznámených pilotů (Hand, Andy Priaulx, Augusto Farfus, Bruno Spengler a Martin Tomczyk).

Vytisknout

Diskuze: Novým jezdcem BMW šampión ALMS Joey Hand

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ara/Nilsson

Oficiálně: MS GT vozů s vozy GT3 namísto GT1!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud