Martin Tomczyk slaví "speciální" vítězství

iM2, 9. června 2011, 12:13 Google+

Martin Tomczyk dokázal v DTM zvítězit poprvé od roku 2009! Společně s ním slaví vítězství na Red Bull Ringu i tým Audi Phoenix, pro který se jedná o historicky vůbec první vítězství v DTM!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk - Ekström

Tomczyk - Ekström | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

"Myslím, že tohle je velice speciální vítězství. Není to jenom první vítězství pro tým Phoenix, ale ještě před startem sezony jsem slíbil Ernstu Moserovi, že pro ně vyhraji závod," říká šťastný Tomczyk. Němec přitom víkendu v Rakousku zcela dominoval. Vyhrál druhý trénink, kvalifikaci, warm up i závod bez ohledu na to, jestli bylo sucho nebo mokro.

"Dnešní závod proběhl přesně tak, jak si závodník představuje. Hned na začátku jsem si zíkal určitý náskok, který jsem po celou dobu kontroloval. Jsem jednoduše velmi šťastný!"



Šéf Audi pro motorsport, Dr Wolfgang Ullrich, byl po závodě také velmi šťastný a doufal, že bude Martin v podobných úspěších pokračovat: "Jsem za tento výsledek velmi rád. Martin mě velmi potěšil. Odjel perfektiní závod, byl velmi silný po celý víkend a jeho tým Phoenix odvedl opravdu skvělou práci. Jsem také velmi rád za třetí místo Olivera Jarvise, který měl sice pomalejší rozjezd do sezony, ale zde ukázal, že je zpět. Rocky i Timo dokázali také získat body. Celkově je to dobrý výsledek pro Audi, snad budeme takto úspěšně pokračovat i v Le Mans (tento víkend se jede legendární 24h Le Mans, ponz. red.)."


V posledních dvou letech se Martin v továních vozech spíše trápil
Vytisknout

Diskuze: Martin Tomczyk slaví "speciální" vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Minassian/Montagny/Sarrazin

24 hodin LE MANS: Volné kvalifikační jízdy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud