Nürburgring: Mercedes opět drtí Audi

iM2, 8. srpna 2010, 07:56 Google+

NÜRBURGRING - ZÁVOD; Brno Spengler vyhrál letos již druhý závod šampionátu DTM a byl opět hlavní postavou Mercedesu na okruhu pod hradem Nürburg. Jeho kolegové, Paul di Resta a Gary Paffett, se postarali o trojitý triumf stuttgartské značky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jak už to bývá, když se jedné značce výrazně daří, druhá by na konkrétní závod nejraději zapomněla. Audi měla na pole position Mattiase Ekströma, jenže toho hned na startu předjel Spengler. Švéd neunesl tíhu porážky a nedobrzdil do první zatáčky, což znamenalo propad až na sedmé místo.

Na čele v průběhu závodu po celou dobu kroužil tandem Di Resta – Spengler, ale k zájemnému souboji nikdy nedošlo. Brit pouze trošku ztratil během posledních pitstopů. Nejlepším jezdcem Audi byl Timo Scheider, který dokázal během prvního kola poskočit z osmé startovní pozice až na čtvrté místo.

Úřadující šampión DTM poté svedl souboj o třetí příčku s Greenem na ročním voze. Green svoji pozici uhájil, ale na Scheidera si vyšlápl Paffett a dostal se vpřed. Oba pak jezdce stáje Persson Motorsport přeskočili díky pomalému pitstopu, který srazil Jamieho na páté místo.

V závěrečné fázi závodu se dostal Green pod tlak ze strany Schumachera, jenže Brit svoje místo zkušeně uhlídal. Až za touto dvojicí dojel do cíle na sedmém místě frustrovaný Ekström, který během závodu nedokázal najít rychlost.

Pouhou 1,5s za ním dorazil do cíle mladík Maro Engel, který vyhrál souboj o poslední bod s Mikem Rockenfellerem na Audi.
Vytisknout

Diskuze: Nürburgring: Mercedes opět drtí Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekströma bude pronásledovat smečka Mercedesu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud