Ohlasy po závodu: Stoddart má první body!

iM2, 7. června 2010, 17:19 Google+

OHLASY PRVNÍ OSMI V CÍLI ZÁVODU; Máme za sebou třetí závod letošního ročníku DTM, který přinesl hned několik zajívamých skutečností. Bruno Spengler slaví vítězství po třech letech, Susie Stoddart zase první body v DTM!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Stoddart, Susie

Stoddart, Susie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Bruno Spengler (Mercedes-Benz Bank AMG C-Klasse), 1. místo:
Je to skvělý pocit, podařilo se mi vyhrát po třech letech. Už během posledních pár závodů chybělo málo, ale teď to konečně vyšlo. Děkují týmu za skvělý vůz, bezchybné zastávky a perfektní strategii. Tohle vítězství bych chtěl věnovat mé přítelkyni, která slaví narozeniny. Omlouvám se ale Paulovi, měl smůlu v boxech.

Paul Di Resta (AMG Mercedes C-Klasse), 2. místo:
Vše jsem měl pod kontrolou a jel jsem na dojetí do cíle, jenže druhé zastávky se nepovedly. Ztratil jsem hodně času a spadl na druhé místo. To je po pole position a dobrém startu samozřejmě zklamáním. Ale celkově jsem druhý a do konce sezony je ještě hodně závodů.

Jamie Green (Junge Sterne AMG Mercedes C-Klasse), 3. místo:
Pro mě to byl opravdu dobrý závod. Jsem moc rád, že se mi opět podařilo dostat vůz z roku 2008 na podium.

Mike Rockenfeller (S line Audi A4 DTM), 4. místo:
Měl jsem dobrý start, podařilo se mi za sebou udržet Paffetta. Pak přišla fáze za safety carem, na jejíž konci Jamie Green projel předposlední zatáčku opravdu velmi pomalu a já jak jsem brzdil, tak jsem udělal plošky na mých pneumatikách. Na prvních dvou sadách jsem musel opravdu tvrdě bojovat, abych za sebou udržel Garyho, který na mě vytvářel velký tlak. Třetí sada už ale byla dobrá a podařilo se mi Garymu odjet.

Gary Paffett (Salzgitter AMG Mercedes C-Klasse), 5. místo:

Po nepovedené kvalifikaci jsem rád. Podařilo se mi získat důležité čtyři body do hodnocení jezdců. Chyběla mi trošku rychlost, abych byl schopný předjet Mika Rockenfellera.

Martin Tomczyk (Red Bull Cola Audi A4 DTM #6), 6. místo:
To, že jsem se dostal na šesté místo, je jen zásluhou smůly třech mých kolegů přede mnou. To se mi moc nelíbí. Dnes mi chyběla rychlost. Sice jsem dokázal udržet tempo ostatních jezdců, ale nedokázal jsem útočit.

Susie Stoddart (TV-Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse), 7. místo:
Konečně body! Je to můj nejlepší závod a nejhezčí den v DTM. Auto jelo skvěle a tým odvedl výbornou práci. Body jsou také poděkováním všem, kteří mě podporovali, hlavně pak Mercedes a tým Persson Motorsport.

Timo Scheider (GW:plus/Top Service Audi A4 DTM), 8. místo:

Start byl normální, projel jsem bez úhony první zatáčku. Jenže v té druhé Prémat zavřel vnitřek zatáčky, Eki (Ekström, pozn. red.) to neubrzdil a naboural do něj a pak i do mě. Tím jsem se dostal na poslední místo. Auto bylo poškozené, ale i tak se mi dařilo držet docela dobré tempo. Během závodu mi na autě něco vlálo. Podařilo se mi předjet pár lidí, což je na trati, kde se téměř nedá předjíždět, dobrý výsledek.
Vytisknout

Diskuze: Ohlasy po závodu: Stoddart má první body!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Startovní listina pro 24h Le Mans zveřejněna!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud