Na Lausitzringu vítězí Spengler

iM2, 6. června 2010, 22:05 Google+

LAUSITZRING ZÁVOD; Na německém Lausitzringu si vítězství připsal Kanaďan Bruno Spengler. Společně s ním na stupně vítězů vystoupili další dva jezdci na Mercedesech, Paul di Resta a Jamie Green s ročním autem. Spengler slaví svoje celkově šesté vítězství v DTM, ale první od června 2007 (Norisring)!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V závodu však dlouho vedl kolega, z pole position startující Di Resta. Vice mistr DTM pro z roku 2008, Di Resta, společně s vice mistrem DTM 2007, Spenglerem, ujížděli všem ostatním. Vzájemný odstup činil zhruba 3s. Skota v bílém AMG Mercedesu však přibrzdily problémy při druhé zastávce v boxech (mechanikům se nedařilo upevnit levé zadní kolo). Toho využil Bruno, který se dostal do vedení a už si ho pohlídal až do cíle.

Za dvojicí továrních jezdců se stabilně držel Jamie Green s ročním vozem. Brit ve službách Mercedesu podal opět fantastický výkon. Jamie letos ze tří závodů dokončil dva a oba dva na stupních vítězů! Green sice startoval ze 4. místa, jenže na startu zaspal třetí Ekström, a tak měl loňský vítěz z Norisringu volnou cestu ke třetímu místu.



Spengler s Di Restou diskutují o trojitém vítězství Mercedesu

Ekströmovo špatné první kolo dovršil ještě v zatáčce číslo 5 Prémat, který ho roztočil. Modrému Audi A4 DTM se už nedokázali vyhnout Coulthard a Scheider, a tak došlo k nehodě. Pro Coultharda a Ekströma znamenal tento incident konec v závodu, Scheider mohl po opravě u mechaniků pokračovat. Incidet z prvního kola závodu pomohl Miku Rockenfellerovi, který se dostal na páté místo. Celý závod dorážel na Garyho Paffetta, v posledním stintu Angličana také předjel.

Šestý byl Martin Tomczyk, na kterého celý závod dotírala Susie Stoddart. Její sedmé místo je velice slušným výsledkem, získala svůj vůbec první bod ve své kariéře závodnice v DTM, takže má určitě důvod k radosti. Susie k výsledku pomohl chaos v prvním kole, kdy se posunula z 12 místa až na body. Poslední bod za osmé místo si připsal Timo Scheider.
Vytisknout

Diskuze: Na Lausitzringu vítězí Spengler

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Lorenzo lituje Rossiho zranění

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud