Infarktový Norisring vyhrál Green

Daniel Šupa, 28. června 2009, 15:13 Google+

NORISRING - ZÁVOD; Jediný městský okruh DTM vždy nabízí dostatek adrenalinu a letos tomu nebylo jinak. Poslední kola přinesla zklamání obhájci titulu Scheiderovi a naopak obrovskou radost a zadostiučinění Greenovi, jehož Mercedes vyřadil z továrního týmu HWA ve prospěch neúspěšného Schumachera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Start proběhl pod zataženou oblohou pro čelo závodu bez problémů. V zadní části však dostal smyk český pilot Kostka a vyřadil nešťastně kolegu od Audi Jarvise i sebe. Duel o první místo mezi Scheiderem a Ekströmem byl jako z učebnice, za kratší provaz však tahal vítěz kvalifikace a obhájce titulu Scheider. Kvůli nepojízdnému A4 Jarvise vyjel na dráhu safety car.

Po restartu vybojoval Scheider první místo zpět, následoval Ekström, Spengler, Paffett, Green, Engel, Kristensen, Premat a Schumacher, jenž pokazil start a propadl se do hloubi pole. Na dvanácté pozici kroužil di Resta.

Scheider se soupeřům vzdaloval, přispíval tomu druhý Ekström, jenž volil defenzivní stopu před útočícím Spenglerem. Toho skvěle strategicky využil Paffett, jenž zajel jako první pro nové gumy a díky volné dráze dvojici po jejich zastávce v boxech  předjel.

Dvakrát musel Scheider spolu s mechaniky Audi zvládnout nervy drásající zastávku, kdy se Spengler nezadržitelně přibližoval. V jeho závěsu jel s rok starým Mercedesem Green. Za nimi Ekström, Paffett, Schumacher, di Resta, Kristensen, Rockenfeller a desítku uzavírala Susie Stoddart.

Posledních dvacet kol dávalo tušit, že samotný finiš bude více než napínavý. Spenglerovi se Green pověsil na zadní spoiler. Čtvrtý Švéd se vedoucímu triu také přibližoval. Nejrychlejším v samém závěru byl Ralf Schumacher, ale jeho ztráta byla příliš velká.

Naopak špatně na tom byl vedoucí Scheider. Jeho neklidný vůz prozrazoval potíže s brzdami nebo sjetými pneumatikami. Zvláště při brždění do proslulé vracečky volil vždy pro gumy a brzy mírnější stopu, která nabízela Spenglerovi prostor pro útok po vnitřní straně.

Čtyři kola před cílem pilot Mercedesu zaútočil a s ním se chtěl vyvézt dnes velmi rychlý Green. Scheider o vedení přišel, ale druhé místo ubránil. O chvíli později však ve snaze získat náskok vedoucí Mercedes probrzil a vedení znovu převzal Scheider, aby o něj ihned přišel ve prospěch Greena. Do bitvy se zapojil mezitím i Ekström.

Cílem projel zaslouženě na prvním místě Green, pro kterého má vítězství o to větší cenu, že dosahuje lepších výkonů s polotovárním materiálem než Schumacher, který zaujal jeho místo u továrního HWA. Druhé místo získal Spengler a jediným zástupcem Audi na stupních vítězů byl dvojnásobný šampion Ekström. Scheider dokončil dobře rozjetý závod díky potížím v jeho závěru až na čtvrtém místě.

Životní závod jel dnes díky včerejšímu šťastnému úspěchu v kvalifikaci Maro Engel. Z bodované pozice se však v cíli neradoval, neboť uspěchal odjezd od mechaniků a zhasnul mu motor. Ani mechanici už vůz na pitlane nedokázali nastartovat.

Průběžné pořadí naleznete ZDE

Příští závod hostí 19.7.2009 holandský Zandvoort.

Vytisknout

Diskuze: Infarktový Norisring vyhrál Green

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Dixon vyhrává, Franchitti jde do vedení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud