Je vstup Citroënu do DTM možný?

iM2, 14. října 2008, 22:04 Google+

Šéf Citroënu Olivier Quesnel potvrdil možný vstup značky do DTM. Německá série ovšem může být jen jakýmsi doplňkem rallysportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

U Citroënu je možný vstup do DTM i nadále diskutovanou otázkou. Francouzi se ještě pořád nerozhodli, jak budou dále pokračovat, když jim vyprší smlouva s rally WRC na konci roku 2009. Další budoucnost bude odvislá od toho, jak moc se změní pravidla rally. V současné době probíhají velké diskuse mezi FIA a zástupci automobilek ohledně nových předpisů.

Šéf Citroënu požaduje mimo jiného také to, aby se v příští sezoně odjelo minimálně 14 závodů a ne 12, jak je předběžně domluveno. Francouz také není spokojen s oblastí marketingu a propagací závodů WRC.

V rozhovoru pro francouzské novináře vyjádřil Quesnel obavu z tzv. přechodného období. Existuje zde možnost, že pokud by došlo k výrazným neshodám mezi Citroënem a FIA a obě strany se nedohodly, pak by mohl Citroën z MS vystoupit. Šampionát DTM by mohl být určitou alternativou. Quesnel k tomu říká: „Do DTM bychom nastoupili v co nejkratším čase, pokud by nám nevyhovoval systém šampionátu WRC. Pro značku je ale rallysport velice důležitý.“
Vytisknout

Diskuze: Je vstup Citroënu do DTM možný?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Kawasaki ZX-6R s novým kabátem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud