Vstoupí Citroën do DTM?

iM2, 29. dubna 2008, 17:39 Google+

Není žádným tajemstvím, že se DTM poohlíží po třetí značce, která by mohla do závodů nastupovat po boku Audi a Mercedesu. V současné době se intenzivně spekuluje o Citroënu a jeho hvězdě Sebastienu Loebovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Od roku 2005, kdy z DTM odstoupil Opel, se vedení DTM poohlíží po novém výrobci, který by mohl nastoupit proti Audi a Mercedesu. Značka MG zůstala pouze u spekulací a závodního vozu jsme se nedočkali, Lexus se podle zpráv “z kuchyně“ jeví jako žhavý kandidát a BMW se slovy svého šéfa pro motorsport Maria Theissena nedávno, jak jsme vás informovali, zřeklo jakýchkoliv možností na účast v tomto šampionátu, protože DTM prý nezapadá do jejich strategie. Teď se začíná spekulovat o novém výrobci a tím není nikdo jiný než francouzský Citroën.

Jak informovala polská stránka autoklub.pl, zástupci automobilky Citroën byli na úvodní podnik sezony na Hockenheimu pozváni jako hosté. V četných hovorech se zástupci Mercedesu (Norbert Haug) a Audi (dr. Wolfgang Ullrich) se informovali o pravidlech DTM a o nákladech. Nejnovější zvěsti tvrdí, že by Citroën nastoupil se svým vozem C5 v závodní verzi. Možný pilot jednoho z vozu se už také našel, a je jím čtyřnásobný světový šampión v rally - Sebastien Loeb. Francouz totiž připustil, že po skončení své soutěžácké kariéry by rád jezdil na okruzích. Jistě zatím je, že Citroën zůstane v MS rally minimálně do roku 2009.
Vytisknout

Diskuze: Vstoupí Citroën do DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Aston Martin doplnil jména pro Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud