Audi chce další triumf z Le Mans

iM2, 27. září 2008, 21:36 Google+

Audi je v Le Mans k neporažení. Už od roku 2000 nasazuje svoje prototypy do nejznámějšího vytrvalostního závodu světa. Jejich dominance nad tímto okruhem by podle představ šéfů Audi mohla pokračovat i nadále.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Stippler, Frank

Stippler, Frank | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Podruhé v historii hostí světoznámý okruh v Le Mans závod DTM. Před dvěma lety zde zvítězil Mika Häkkinen, ale zároveň Bernd Schneider oslavil svůj další a zatím poslední titul. První říjnový víkend má jezdec Audi Timo Scheider jedinečnou šanci “starého vlka“ napodobit.

Devětadvacetiletý Němec je mužem roku. Ve své GW:plus/Top Service Audi A4 DTM oslavil již dva triumfy a sedmkrát stanul na pódium. Šestkrát stanul v první řadě, z toho čtyřikrát na pole-position. Před posledními dvěma závody má Němec náskok sedmi bodů na Skota Paula di Restu (Mercedes). Jamie Green (Mercedes) a Scheiderův kolega Mattias Ekström (Audi) mají stále teoretickou šanci na titul.

Piloti Audi Abt Sportsline týmu mají na základě výsledků předešlého závodu menší výhodu oproti konkurenci. Jejich vozy s datem výroby 2008 budou o deset kilogramů lehčí jak aktuální Mercedesy.

Na zhruba čtyř kilometrovém okruhu hraje aerodynamika pouze vedlejší roli. Rozhoduje zde totiž mechanický grip, trakce na výjezdu ze zatáček a optimální výkon brzd. Audi ovšem nemůže profitovat z mnohaletých zkušeností z Le Mans, protože se jede na takřka jiném okruhu.
Vytisknout

Diskuze: Audi chce další triumf z Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Tomczyk: Le Mans mi nechybělo, ale nevadí mi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud