Ekström jde po titulu

Tomáš Musil, 6. září 2008, 21:23 Google+

Ačkoliv je Mattias Ekström obhájcem titulu v DTM, na vedoucího Scheidera ztrácí tři závody před koncem deset bodů. Sám však připomíná, že dokud bude mít alespoň matematickou šanci na titul, nic nevzdá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mistr DTM z let 2004 a 2007 si v Brands Hatch vybojoval v kvalifikaci sedmou příčku, což pro něj bylo mírné zklamání. Vše si pak ale vynahradil v závodě, kde se propracoval o čtyři místa dál, a mohl tak vystoupit na stupně vítězů, kam ho vynesla především výborně zvolená strategie. Sedmé místo po startu si udržel a poprvé se do boxů vydal mnohem později než všichni soupeři, což ho vyneslo na třetí příčku, kterou pak dokázal až do cíle udržet. Do tabulky si tak připsal dalších šest bodů a pouze bod ho dělí od dua jezdců Mercedesu, Greena a di Restu.

“Se třetí příčkou nemůžu být nespokojen. I když přiznávám, že jsem do Brands přijížděl s myšlenkami na vítězství, ale i třetí místo je skvělé. Očekávali jsme, že to na trati půjde trochu lépe, ale i tak se nám podařilo dojít až na bronzový stupínek. Pořád je ve hře 30 bodů, a dokud tu bude aspoň teoretická šance, budu o ni bojovat.”

“Přijel jsem zde, abych tu vyhrál, ale po problémech s převodovkou během kvalifikace jsem musel ze svého cíle trochu slevit. Nakonec jsem spokojen s výsledkem. Moje auto bylo skvělé, byli jsme schopni předjet ostatní a nejen díky tomu jsme poskočili ze sedmé příčky na třetí.”

“Boj o titul je ale stále otevřený. Ačkoliv ztrácím deset bodů na Tima, což je poměrně hodně, v DTM se může stát opravdu cokoliv a platí to hlavně na konci sezony.”
Vytisknout

Diskuze: Ekström jde po titulu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Olivier

Jarvis: DTM je těžší, než jsem čekal!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud