Paffett zazářil, pak byl vyloučen

iM2, 7. července 2008, 08:38 Google+

Britský jezdec Mercedesu Gary Paffett byl dodatečně vyloučen z pátého závodu, který se jel na Norisringu. Po převážení vozů po závodě komisaři totiž zjistili, že jeho Mercedes – Benz C nesplňuje pravidlo o minimální hmotnosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Rok starý vůz musí vážit minimálně 1045 kg. Ovšem paffettuv Mercedes vážil o tři kilogramy méně. Tím pádem se Gary provinil proti pravidlům, konkrétně paragrafu 34.1.3, a byl dodatečně vyloučen.

Co plyne z trestu pro Paffetta za změnu v konečném výsledku závodu? Vyloučení Garyho Paffetta ze závodu a následná ztráta bodu, které vybojoval. Ostatní jezdce, jenž se umístili za ním, se automaticky posouvají o jedno místo výše. Bod tedy získal premiérově Mattias Lauda.

Pro Paffetta je to veliká škoda, protože celý víkend jezdil výborné časy a byl nejrychlejším jezdcem s rok starým vozem. Jen pro upřesnění uvádím jeho výsledky z průběhu víkendu. Pátek: 1.trénink: 7.čas; 2.trénink: 3.čas; sobota: volný trénink: 9.čas; kvalifikace: 9.čas. Kdo ví, jestli se letos ještě povede tomuto sympaťákovi takový výsledek zopakovat.
Vytisknout

Diskuze: Paffett zazářil, pak byl vyloučen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Olivier

Nedobytná tvrz Audi?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud