Vyrovnaný pátek, na tisícinu vteřiny!

Daniel Šupa, 16. května 2008, 17:16 Google+

LAUSITZRING - 1. a 2. TEST; Zatímco jsme si letos zvykli vídat v popředí tabulek časů pátečních testů především jezdce Audi, na Lausitzringu byla situace vyrovnaná už od rána. O faktu svědčí i to, že nejrychlejšího času dne dosáhli Scheider i Schneider a byl na tisícinu vteřiny stejný.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V ranním tréninku dosáhl nejlepšího času Tomczyk a jen minimálně za ním zaostali Kristensen, di Resta a Scheider. O přestávce přišlo zhoršení počasí a na vlhkou dráhu se odpoledne nikomu moc nechtělo. Audi zůstalo v boxech, Mercedes však nakonec na okruh vyjel. I díky tomu patřili jezdci stáje HWA k nejpilnějším. Green odkroužil 51 kol, di Resta 50 a Schneider 49. Pro představu, závod je vypsán na 48 kol.

Nejlepšího času dosáhl Scheider, kterému se z jezdců Audi daří v letošní sezóně nejlépe a až na ulitý start v Mugellu dosahuje vyrovnaných výkonů. Bernd Schneider s Mercedesem dosáhl stejného času, ale díky tomu, že ho změřily stopky později, připadlo mu druhé místo tabulky. Třetího času dosáhl Spengler, kterého následovali jeho kolegové di Resta a Green. První osmičku uzavřeli Tomczyk, Kristensen a Ekström.

Lausitzring tak přinesl další netradiční úkaz, první osmičku obsadili pouze jezdci s vozy specifikace 2008. Až deváté místo připadlo Winkelhockovi před Paffettem a v obou trénincích překvapil svými časy Albers startující s Audi z roku 2006. Naopak Ralf Schumacher pokračuje i nadále v umístěních ve druhé polovině závodního pole.

 

Vytisknout

Diskuze: Vyrovnaný pátek, na tisícinu vteřiny!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

To tu ještě nebylo: BMW S1000RR

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud