To tu ještě nebylo: BMW S1000RR

Martin Juřička, 16. května 2008, 09:08 Google+

BMW představila novou sportovní verzi s označením S1000RR, která bude jak do normálního provozu, tak se jí i možná dočkáme na superbikovém mistrovství světa!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: BMW

Sdílejte článek

Kdo nezná BMW, tak nežije motosportem. Kdo ještě neviděl S1000RR, tak jako by vůbec nežil.... To všechno by se dalo říct o novém modelu, který BMW připravuje již dva roky ale teprve nyní ho předvedla, jak by měl v konečné fázi vypadat. No a řekněte sami, design, který připravili inženýři v dílnách BMW si skutečně zaslouží potlesk...

Civiliní verze bude mít stejné označení jako ta sportovní, která by se měla snad příští rok ukázat v seriálu mistrovství světa superbiků. Civilní verze by se měla nejprve vyrábět v omezeném množství a posléze by se měla začít prodávat jako každá jiná sériovka z bavorské dílny. Toto vše ale až v roce 2010 kdy budou známy eventuelní nedostatky nového modelu, u kterého se BMW vyjádřila, že jí jde hlavně o bezpečnost.

Motocykl podle dostupných informací váží 190 kg a jeho výkon by měl dosahovat 190 koní. V praxi to znamená, že na jeden kilogram váhy připadne 1 koňská síla. Motor je klasický čtyřválec, kdy jsou válce uspořádány v řadě. Klasického boxera se tady nedočkáme, protože závodní konkurence se žene nezadržitelně vpřed a jestli jim mám na mistrovství SBK nové "esko" sekundovat, tak se muselo přistoupit k této motorové variantě. No a protože se na vstup do suprbikového mistrovství chystají příští rok vstoupit i KTM se svým modelem RC8, Aprilia s RSV4 nebo dokonce Buell R1125, tak se máme na co těšit. Cenová relace zatím není známá pro civiliní verzi ale vzhledem k ostatním cenám superbikových speciálů nemělo by "esko" vystupovat z řady aby si udrželo konkurenceschopnost na světový motocyklových trzích.
Vytisknout

Diskuze: To tu ještě nebylo: BMW S1000RR

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

MotoGP o víkendu zavíta na Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud