Prémat: Chci být v TOP 5

iM2, 24. března 2008, 16:53 Google+

ROZHOVOR; Sezóna 2008 bude již druhá v kariéře Alexandra Prémata v DTM. Přinášíme Vám rozhovor s mladou francouzskou hvězdou na poli motorsportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Premat, Alexandre

Premat, Alexandre | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mimo jeho nehodu hned v zahajovacím podniku šampionátu na Hockenheimu může svůj “učednický“ rok hodnotit pozitivně, když se nesl ve znamení neustálého zlepšování.
Jeho vrcholem bylo druhé místo v Zantvoortu, kdy mohl dokonce vyhrál, ale svoji pozici přepustil v tabulce lépe postavenému kolegovi Tomczykovi. V konečném hodnocení obsadil Francouz se svými třinácti body solidní jedenácté místo. Před startem nové sezony má velmi ctižádostivé cíle.

Alexandře, je před Vámi druhá sezona v šampionátu německých cestovních vozů. Jaké jste si dal před sezónou cíle?

Jsem velice rád, že je už zima za námi. V letošní sezoně pojedu za Audi jak v DTM, tak i v Le Mans Serie. Můj cíl pro DTM je jasný. Chci se pravidelně, jak v kvalifikaci, tak v závodě, umisťovat v TOP 5. Vůz na to rozhodně potenciál má. Vždyť s ním Audi vloni vyhrálo titul! A také se chci pokusit vyhrát nějaký závod. Už jsem byl přece tak blízko!

Myslíte, že budete mít nějakou výhodu v tom, že jezdíte obě série?

Nemyslím si, že to má nějakou výhodu. Koncept Audi A4 DTM se velice liší od konceptu Audi R10 TDI, se kterým se budu účastnit Le Mans Serie. Balanc obou vozů je diametrálně odlišný. Přirozeně, že jsem oba stroje hodně testoval, ale je to dobré. Musím najít správnou cestu, jak být v obou vozech rychlý a konkurenceschopný. Pak bude vše klapat.

Jaké rozdíly jste po testech nového vozu našel mezi verzí 2006 a 2007?

Nové auto je daleko lehčí na ovládání a řízení. Je mnohem stabilnější, jak na brzdách, tak na výjezdu ze zatáček. Maximální rychlost je také vyšší. Vůz na mě udělal dobrý dojem. Je to dobrý nástroj pro dosažení mých cílů.

Christian Abt ukončil svoji aktivní kariéru a v Oliveru Jarvisovi máte nevyzpytatelného kolegu....

Oliviera jsem poprvé poznal na soustředění zaměřeném na naši fyzičku. Je to milý typ člověka, velice rychlý a dobrý závodník. Podařilo se mu vyhrát závod Formule 3 v Macau, což se Vám povede pouze, když jste opravdu dobrým závodníkem. Pokusím se mu pomoci, jak jen budu moc. Stejné to bylo minulý rok mezi mnou a Christianem. Ale moc velkou pomoc potřebovat nebude, protože dobře ví, co má dělat....
Vytisknout

Diskuze: Prémat: Chci být v TOP 5

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Duno, Milka

Dreyer & Reinbold Racing 2008 Preview

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud