Po pátku je na tom lépe Audi

iM2, 12. října 2007, 21:22 Google+

Dnes byly na německém Hockenheimringu na programu dva měřené tréninky. První vyhrál Martin Tomczyk a druhý Mike Rockenfeller.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Finálový víkend německého DTM se otevřel prvním tréninkem, který vyhrál Tomczyk, když trať dlouhou 4,574 km zvládl za 1:33,825. Druhý skončil la Rosa s odstupem 0,436. Třetí byl překvapivě Markus Winkelhock s dva roky starým Audi a čtvrtý pak druhý kandidát na titul Bruno Spengler.

Následovali Tom Kristensen (Audi), Bernd Schneider (Mercedes), Timo Scheider a bodovanou osmičku uzavíral Mike Rockenfeller (oba Audi). Vedoucí muž tabulky průběžného pořadí Ekström, jako již letos několikrát, v tréninku neoslnil a skončil třináctý se ztrátou 1.015 s. Häkkinen dokončil jedenáctý a di Resta byl sedmnáctý. Jamie Green, vítěz závodu z Barcelony dokončil na 15 místě.

Druhý trénink skončil znovu triumfem Audi. Vyhrál Mike Rockenfeller s rok starou Audi A4 DTM v čase 1:33.860, druhý byl Timo Scheider, když ztratil pouhých 0.049 s! Třetí byl Gary Paffet, kterému se v prvním tréninku vůbec nedařilo (14. místo), také s rok starým Mercedesem. Brit ztratil 0,125 s.

Na čtvrtém a pátém místě byli kandidáti na titul a týmoví kolegové od Audi v pořadí Martin Tomczyk, Mattias Ekström. Šestý byl Daniel la Rosa (Mercedes) a sedmý Alexandre Prémat (Audi). Osmičku uzavíral znovu překvapivě rychlý Markus Winkelhock s Audi. Nedařilo se Brunovi Spenglerovi, který skončil až jedenáctý a Green s dalším letošním Mercedesem byl pozici za ním.

Že se letošním Mercedesům na Hockenheimringu ve srovnání s Audi příliš nedaří, handicopvé závaží na tom nese jistě svůj díl viny, prokázal také až sedmnáctým časem Mika Häkkinen.

Vytisknout

Diskuze: Po pátku je na tom lépe Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Erik

Erik Janiš odjede celý brněnský víkend

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud