Schneider a jeho první letošní triumf

Daniel Šupa, 10. června 2007, 15:18 Google+

BRANDS HATCH - ZÁVOD; Obhájce titulu Bernd Schneider je čtvrtým vítězem ve čtvrtém závodě sezony. S divokou strategií a na starých gumách odolal dvojitému útoku pilotů Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mika Häkkinen neproměnil na startu svoje pole position ve vedoucí pozici, ale dostal se před něj jeho týmový kolega Bruno Spengler. V průběhu prvního kola došlo v zadní části jezdeckého pole k problémům a odnesl to vedoucí jezdec startovního pole di Resta. Do kačírku mu pomohl zřejmě la Rosa. Spolu se Skotem skončil v závodě i Rockenfeller. Pořadatelé okamžitě povolali na dráhu safety car a vyvěsili žlutou vlajku.

Po restartu si první pozici pohlídal Bruno Spengler před Häkkinenem, na kterého útočil Ekström. Následoval Premat, Tomczyk, Luhr, Margaritis a Winkelhock. Bernd Schneider okupoval po své brzké zastávce u mechaniků příčky v hloubi pole. Häkkinen zamířil do boxů ve dvacátém kole také a vyjel těsně za Němcem, oba pak spolu postupovali jezdeckým polem neotřesitelně vpřed, aby si druhou zastávkou v polovině závodu pouze vyměnili pozice.

Spengler měl při druhé zastávce problémy, zdržení se zákonitě projevilo a v čele kroužil Tomczyk s Audi. Schneider tvrdě dotíral na Häkkinena a Fin až nápadně snadno svoji pozici kolegovi z týmu HWA přenechal. Brzy ho překonal i Ekström. Celé startovní pole absolvovalo povinné zastávky u mechaniků tak, že závěrečnou čtvrtinu závodu už boxy téměř nikdo nenavštívil. Výjimkou bylo prakticky jen vedoucí Tomczykovo Audi.

Při návratu na dráhu šlo o setiny vteřiny, ale Tomczyk se vklínil mezi vedoucího Schneidera a útočícího Tomczyka. Přestože za vedoucím Mercedesem hledal místo k předjetí a mohl využívat nových pneumatik, pětinásobný šampion DTM svoji pozici ubránil a v závěru náskok mírně zvýšil. Třetí místo obsadil Ekström, následoval Häkkinen, Spengler, Green, Premat a Abt s loňskými vozy.

Bodované pozice si mezi sebe rozdělilo Audi a Mercedes rovným dílem, bodově však HWA získalo daleko více.

 

 

Vytisknout

Diskuze: Schneider a jeho první letošní triumf

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wilson, Justin

Nováčikovia viedli druhej kvalifikácii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud