Z první řady Audi

Daniel Šupa, 23. září 2006, 14:35 Google+

Barcelona – kvalifikace; Audi dnes využilo váhového handicapu Mercedesu a z první řady odstartuje Tomczyk s Frentzenem. Rivalové v boji o titul obsadili řadu druhou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Dosud nepříznivé počasí v Barceloně pokračovalo i při dnešní odpolední kvalifikaci. Na mokré dráze překvapila Belgičanka Vanina Ickx, která se se svým dva roky starým Audi probojovala do druhé části.

Audi potvrdilo poznatek z posledního závodu v Holandsku. Na mokré dráze jsou jeho vozy A4 rychlejší Mercedesů. Do finálové osmičky postoupilo pět jezdců Audi a Mercedes se musel spokojit pouze se třemi zástupci, přičemž čest museli z HWA zachraňovat zkušení veteráni Schneider a Häkkinen. Green i Spengler na vodě neuspěli.

Finálová část kvalifikace nepřinesla změnu, Audi bylo opět v převaze. Od Toma Kristensena, hlavního favorita čtyř kruhů v boji o titul, se čekalo pole position. Nejrychlejší čas však zajel Martin Tomczyk před Frentzenem. Pro bývalého jezdce F1 je to v DTM třetí start z první řady.

Kristensen na své kolegy nestačil a na poslední chvíli alespoň překonal vedoucího muže průběžného hodnocení Bernda Schneidera, který byl zároveň na čtvrtém místě nejrychlejším pilotem trojcípé hvězdy. Přestože budou oba startovat ze druhé řady, nesporně budou hlavními objekty pohledů při zítřejším startu.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Z první řady Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Clarke, Dan

Nováčik Clarke v prvej rade

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud