Český tým měl první den napilno

ar1, 18. listopadu 2005, 23:57 Google+

Tým České republiky patřil v pátečních trénincích v Sepangu mezi nejaktivnější.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing, a.s.

Sdílejte článek

Jarek Janiš ve svém premiérovém tréninku v A1GP zajel 11. čas, do druhého tréninku převzal vůz Tomáš Enge, který skončil čtvrtý.

Malajské počasí na úvod nabídlo slunečnou oblohu a oba tréninky proběhly na suchu. Tým před začátkem víkendu hodně pracoval na nastavení vozu a vyjel na trať s hodně pozměněným nastavením vozu. Jako první se za volant dostal Janiš, pro kterého to byl první oficiální trénink v A1GP. Dvaadvacetiletého jezdce na začátku trochu přibrzdily problémy s pravým předním kolem, ale ty byly rychle vyřešeny. Vedle neznámé tratě zároveň poznával i vůz a nakonec skončil po 18 kolech se solidním časem na 11. místě.

Ve druhém tréninku přišel na řadu Enge a jezdec IRL posunul český vůz dále vpřed. Vůz byl podle jeho pocitu lépe vyvážen než v Eastern Creeku a s 23 odjetými koly byl nejpilnějším jezdcem tréninku. Čtvrtý čas je příslibem pro zbytek víkendu a celý tým doufá, že je na správné cestě vpřed.

Tomáš Enge: „S dnešní prací jsem spokojený. Před víkendem jsme udělali velké změny v nastavení a vůz byl v tréninku lepší než minule. Pořád je trochu přetáčivý, ale je daleko více stabilní. Dnes jsme odjeli hodně kol a má rychlost byla i na starých pneumatikách dobrá, ale nikdy nemáte jistotu, co zkoušejí ostatní. Vlhkost nedělá ve voze velké problémy, vlastně je to lepší, než jsem předpokládal. Trať je náročná a zejména v rychlých zatáčkách musíte tvrdě pracovat.“

Jarek Janis: „Celkově jsem spokojený, mohl jsem odjet hodně kol. Na začátku jsme měli nějaké problémy, ale tým je dokázal rychle vyřešit. Vůz se chová trochu jinak než F3000, je agresivnější. V prvním tréninku jsme neměli správně odstupňované převody, ale tým je mezi tréninky změnil a Tomáš pak už nehlásil žádné problémy.“

BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Český tým měl první den napilno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gardel/Lamy

Dubaj: Vitaphone Racing si zajistil titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud