Superbiky se vrací na scénu

Jakub Strnádek, 25. června 2010, 01:28 Google+

Mistrovství světa superbiků se opět po krátké odmlce vrací na motocyklovou scénu. Po třítýdenní dovolené nabírá šampionát směr Itálie na přímořský okruh Misano Adriatico. Poprvé v sezoně nastupuje do domácího závodu jako vedoucí jezdec šampionátu Max Biaggi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.worldsbk.com

Sdílejte článek

Na svůj oblíbený okruh jistě jede také český jezdec Jakub Smrž. Vždyť zde loni získal svoje první pole position v kariéře a přerušil tak hegemonii v superpole Benu Spiesovi. V závodě z toho bylo málem další pódium. Jakub si ale před závodním víkendem v Misanu odskočil do Mugella na privátní testy továrny BMW, kdy se poprvé svezl na motocyklu bavorské značky a stejně tak na továrním stroji. Testy byly zejména seznamovacího charakteru, neboť jeho tým PATA BaG Racing vážně uvažuje o přechodu na tuto značku.

Tovární týmy o volnu rozhodně nazahálely a právě na okruhu v Misanu se zúčastnili už zde druhého letošního testovacího programu. Nejrychlejší zde byl Cal Crutchlow, který nedávno odmítl nabídku na starty v MotoGP v týmu Monster Tech3. Honda Ten Kate naopak testoval doma v Assenu.

S největší pravděpodobností se o titul mistra světa utkají právě Max Biaggi a Leon Haslam, což před chválou oplývající sezonou čekal tak strohý seznam v půlce sezony málokdo. Patnáct bodů rozdílu mezi těmito jezdci slibuje v Misanu opět skvělou podívanou, kdy jeden druhého si bude pečlivě střežit.

Po vynechání dvou zámořských závodů se do seriálu vrací tým DFX Ducati s jezdcem Lorenzem Lanzim. Návrat do sedla zažil jejich nedávný pilot Regis Laconi, který se po těžkém pádu z loňska v Kyalami představil fanouškům v sedle boloňské značky na World Ducati Week v Misanu. Ale jeho návrat je stále nejistý. Na divokou kartu se představí domácí jezdec CIV Federico Sandi na tovární Aprilii RSV 4 v týmu Gabrielli Racing.

WSBK průběžně: 1.Biaggi 257, 2.Haslam 242, 3.Rea 151, 4.Checa 141, 5.Haga 135, 6.Toseland 132, 7.Corser 127, 8.Camier 115, 13.Smrž 61.

WSSP průběžně: 1. Sofuoglu 142, 2.Laverty 136, 3.Lascorz 128, 4.Davies 84, 5.Pirro a Salom 58, 7.Rea 54, 12.Roccoli 32.

Kde můžete sledovat nedělní závody?

Závod 1:
12:00 Eurosport (LIVE)
Závod 2:
15:30 Eurosport (LIVE)
Supersport:
13:00 Eurosport (LIVE)
Superstock 1000:
10:30 Eurosport 2 (LIVE)


Vytisknout

Diskuze: Superbiky se vrací na scénu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Aurora vyvíjí BMW pro třídu GT1 - anotační foto

Aurora vyvíjí BMW pro třídu GT1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud