Motokrosař Špaček podlehl svým zraněním

iMotorSport.cz / mediafax, 12. října 2009, 13:23 Google+

Mladý motokrosař Michal Špaček zemřel v noci na pondělí v plzeňské nemocnici na následky zranění z těžké nehody. Informaci přinesly oficiální stránky Teamu Goldfren, jehož byl Špaček čelnem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Posledním Špačkovým závodem bylo mezinárodní mistrovství družstev České republiky v Lokti 26. září 2009. Mladý motokrosař v posledním kole spadl z nepovedeného skoku dolů a motorka dopadla na jeho tělo a zasáhla i zadní část hlavy. Při nehodě utrpěl poranění hlavy a zlomeninu ruky. Po transportu vrtulníkem do plzeňské nemocnice ho lékaři udržovali v umělém spánku.

Špaček byl hospitalizován v kritickém stavu do plzeňské nemocnice, kde po šestnácti dnech v pondělí 12. října po druhé hodině ranní zemřel. Mluvčí plzeňské fakultní nemocnice odmítla Špačkovo úmrtí komentovat.

Osmnáctiletý Michal Špaček byl jedním z největších českých talentů v tomto sportovním odvětví, v roce 2007 se stal i juniorským mistrem Evropy v kategorii 2-T. V letošním seriálu mezinárodním mistrovství Německa jezdců do 21 let obsadil 11. místo.

Vytisknout

Diskuze: Motokrosař Špaček podlehl svým zraněním

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Ekström "daroval" Paffettovi vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud