Mugello: Závod MotoGP vyhrál Casey Stoner

iMotorSport.cz / mediafax, 31. května 2009, 19:08 Google+

MUGELLO, ZÁVOD MOTOGP; Australan Casey Stoner vyhrál nedělní Velkou cenu Itálie v závodě silničních motocyklů v nejsilnější kategorii MotoGP. Stoner se díky triumfu dostal do čela průběžné klasifikace mistrovství světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

I když závod v Mugellu vyhrál Australan Stoner před španělem Bautistou, měli italští fanoušci alespoň částečný důvod ke spokojenosti. Stoner jezdí na italském stroji - motocyklu značky Ducati. Na třetím až pátém místě skončili Italové Rossi, Dovizioso a Capirossi. Rossi se na stupně vítězů dostal díky výbornému finiši v cílové rovince, kde zdolal Doviziosa.

Stoner, který v šampionátu MotoGP kraloval předloni, tak ukázal, že má opět v plánu zaútočit na celkové prvenství. Po nedělním závodu se dostal do čela před Jorge Lorenza.

Ještě jeden z jezdců měl po konci závodu velkou radost. Američan Nicky Hayden získal za 12. místo čtyři body a zkompletoval počet bodů na rovnou tisícovku. Stal se šestnáctým motocyklistou historie, kterému se to podařilo.
Velká cena Itálie silničních motocyklů:

MotoGP: 1. Stoner (Austr./Ducati), 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) + 1,001, 3. Rossi (It./Yamaha) + 2,076, 4. Dovizioso (It./Honda) + 2,129, 5. Capirossi (It./Suzuki) + 3,274, 6. Edwards (Brit./Yamaha) + 24,451.

Průběžné pořadí: 1. Stoner 90, 2. Lorenzo 86, 3. Rossi 81, 4. Pedrosa (Šp.) 57, 5. Dovizioso 56, 6. Melandri (It.) 48.

Vytisknout

Diskuze: Mugello: Závod MotoGP vyhrál Casey Stoner

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Mugello: 250ccm vyhrál Pasini, Abrahám 13.

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud