Yamaha YZR-M1 pro MotoGP 2009 + FOTO

Pavel Stavebník, 2. února 2009, 15:06 Google+

Yamaha dnes ráno představila svoji letošní zbraň pro obhájce titulu ve třídě MotoGP Valentina Rossiho a týmového kolegu Jorge Lorenza. Model M1 pro rok 2009 je podle Itala špičkovým strojem, ale on sám očekává náročnou sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.yamaha-racing.com

Sdílejte článek

Představení tovární stáje japonského výrobce se konalo prostřednictvím internetu dnes ráno a předcházelo avizovanému testu v malajském Sepangu. Rossi už má za sebou ale test prototypu a byl s ním velmi spokojený.

„Měl jsem možnost krátce testovat prototyp hned po Valencii a následně v Jerezu, kde jsem byl hodně rychlý. Motocykl se zdál být vynikající a byl jsem i rychlejší než se specifikací 2008. Jsem si poměrně jistý, protože jsme teprve na samém začátku přípravy nového motocyklu a budeme se soustředit na jeho dalším zlepšení pro první závod v dubnu."

Jako hlavní soupeře v boji o letošní titul očekává Rossi především jedničky Hondy a Ducati. Ale kromě Pedrosy a Stonera bude podle jeho slov velmi silným i další pilot Yamahy, týmový kolega Lorenzo.

„V letošním roce to bude ještě těžší, soupeři mi budou chtít oplatit loňskou porážku a půjdou mi po krku. Lorenzo bude zcela jistě jedním z mých hlavních soupeřů, má za sebou rok zkušeností a navíc budeme mít oba stejné pneumatiky."

Rossi nebyl při dotazech médií ušetřen otázkám souvisejícím s přestupem do formule 1 a rally, ale odpověděl zcela jasně a výstižně. „V krátké budoucnosti zcela jistě motocykly za auta nevyměním. Miluji rally od dětských let a spolupráci s Ferrari ve formuli 1 jsem si také velice užíval. Rozhodl jsem se však věnovat motocyklům, rozhodnutí bylo učiněno a je zbytečné se za ním ohlížet. Myslím si, že možnost přestupu do Ferrari se již nikdy opakovat nebude, co se týče rally, uvidíme jak se situace v příštích letech vyvine."

 

Vytisknout

Diskuze: Yamaha YZR-M1 pro MotoGP 2009 + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Yamaha VMAX 2009 - Legenda se vrátila!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud