Alex Sperafico, nový jezdec týmu Dale Coyne

ar1, 12. července 2003, 01:24 Google+

Brazilec, Alexandre Sperafico pro závod v Torontu a možná i ve Vancouveru nahradí Gualtera Sallese ve voze týmu Dale Coyne.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Sperafico se narodil 21. ledna 1974 a svůj debut v seriálu Champ Car series zažije práve o tomto víkendu v kanadském Torontu. Řídit bude vůz číslo 19 Lola Ford-Cosworth již zmíněného týmu.

Sperafico odstartoval svoji kariéru v roce 1998, kdy v B třídě šampionátu Jihoamerické Formule 3 získal tři vítězství a tři Pole position. Celkově zde na konci sezony skončil na třetím místě.

Poté se přesunul do Severní Ameriky, kde se zúčastnil seriálu Barber Dodge Pro Series, kde setrval tři sezony. V roce 2000 získal pět TOP 5 umístění a celkově tehdy skončil na devátém místě průběžného hodnocení jezdců.

Dočkal se prvního vítězství této série, která v roce 2001 startovala v Sebringu. Podařilo semu zde zajet traťový rekord závodu. Získal ještě dvě pódiové umístění a odjezdil ještě před svým návratem do Jižní Ameriky devět závodů.

Dále v roce 2002 vyzkoušel devět Grand Prix v Mezinárodním mistrovství FIA F3000, kde startoval za tým European Minardi Team. Zde mohl bojovat se současnými soupeři v Champ Car, Sebastienem Bourdaisem a Mariem Haberfeldem.
Vytisknout

Diskuze: Alex Sperafico, nový jezdec týmu Dale Coyne

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan vyhrál včerejší testy - anotační foto

Kanaan vyhrál včerejší testy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud