Náhradní pilot formule 1 si vyzkouší 24hodinovku v Le Mans

iMotorSport.cz, 12. května 2017, 08:47 Google+

Raději závodit, než sedět na střídačce formule 1, ze které se stejně většina jezdců do hry nedostane. Testovací pilot Renaultu Sergej Sirotkin tak v červnu nastoupí do slavné 24hodinovky v Le Mans za tým SMP Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sergej Sirotkin

Sergej Sirotkin | foto: Renault Sport

Sdílejte článek

Ruský závodník se připojí ke krajanům Michaili Alešinovi a Viktoru Šajtarovi za volantem prototypu Dallara P217 kategorie LMP2. Bude se tak jednat o ryze ruskou posádku ruského týmu, který se v průběhu stavby prototypu LMP1 rozhodl absolvovat alespoň závod v Le Mans.

SMP Racing letos do Mistrovství světa vytrvalostních závodů nenastoupil, neboť se soustředí na příští sezonu, kdy nastoupí se zcela novým a vlastním prototypem LMP1. Slavnou francouzskou vytrvalost si ale nechtěl nechat ujít a využije techniky od italského konstruktéra Dallara. Loni slavil SMP Racing na Le Mans třetí místo s posádkou Viktor Šajtar, Kirill Lagydin a Vitalij Petrov.

Po Le Mans přislíbil SMP Racing účast ve zbytku sezony European Le Mans Series, což chce pojmout jako přípravu na nástup do MS s modely BR1 LMP1.

Na Sergeje Sirtokina tak čeká vůbec první letošní závod. V letech 2015 – 2016 působil v sérii GP2, kde pokaždé skončil na celkovém třetím místě a nasbíral tři vítězství. Mezitím dělal testovacího jezdce Sauberu a Renaultu, ovšem letos už se do závodního víru nevrátil.

Vytisknout

Diskuze: Náhradní pilot formule 1 si vyzkouší 24hodinovku v Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Thed Björk

WTCC: Honda a Volvo nastoupí na Hungaroringu s maximální zátěží

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud