IMSA: Bratři Taylorové vyhráli počtvrté za sebou

iMotorSport.cz, 7. května 2017, 14:28 Google+

V pořadí čtvrtý závod šampionátu IMSA SportsCar Championship se tentokrát konal na moderním okruhu COTA. Jordan Taylor a jeho bratr Ricky si znovu podmanili konkurenci a po téměř třech hodinách dojeli do cíle na prvním místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wayne Taylor Racing

Wayne Taylor Racing | foto: Cadillac

Sdílejte článek

Černý prototyp Cadillac DPi-V.R týmu Wayne Taylor dominuje letošní sezoně IMSA. Doposud nenašel přemožitele a nic se neměnilo ani v Texasu na okruhu COTA. Finišující Jordan Taylor projel cílem s náskokem 18 sekund před úřadujícími šampiony Danem Cameronem a Erikem Curranem – rovněž s cadillakem. Smůla potkala třetího Ryana Dalziela. Jeho Nissan začal deset minut před cílem hořet a na bronzovou příčku se posunuli týmoví kolegové Camerona s Curranem, Christian Fittipaldi a Joao Barbosa. První tři pozice v Texasu tak obsadily pouze prototypy Cadillac.

V kategorii PC si pro výhru dojeli Patricio O´Ward a James French z týmu Performance Tech Motorsport. Dvojice dominuje šampionátu podobně jako Taylorové, jen s tím rozdílem, že na kontě mají tři výhry namísto čtyř. A to proto, že kategorie PC v Long Beach nestartovala.

Zlatý hattrick zaznamenal i tým Corvette v kategorii LMGT. Zatímco vítězové předchozího závodu Gavin a Milner neprošli tlačenicí v první kole bez úhony a museli dlouho opravovat, jejich kolegové v sesterské corvettě Jan Magnussen a Antonio Garcia si dojeli pro druhé vítězství v roce 2017. Dobře nebudou vzpomínat na závod u Fordu. Oba vozy GT se zapletly do kolizí v prvním kole a následnou opravou ztratily drahocenný čas, který je připravil o šanci na přední umístění. To si za žlutou corvettou zajistili Bill Auberlen a Alex Sims s BMW a na třetím místě dojeli jejich týmový kolegové John Edwards a Martin Tomczyk.

V kategorii GTD triumfovali Jeroen Bleekemolen a Ben Keating s Mercedesem AMG GT3. Jedná se o jejich druhou výhru v řadě za sebou a čtvrté pódiové umístění ve čtyřech závodech. Za nimi dojeli úřadující šampioni a v aktuálním hodnocení druzí v pořadí Christina Nielsen a Alessandro Balzan s ferrari. První trojku uzavřel Tristan Vautier a Kenny Habul s dalším mercedesem.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Bratři Taylorové vyhráli počtvrté za sebou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Herberth Motorsport

24H Series: Ve Francii vede po osmi hodinách Herberth Motorsport

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud