Na francouzské riviéře se schyluje k další bitvě 24H Series

iMotorSport.cz, 3. května 2017, 13:34 Google+

Po závodech v Dubaji, Mugellu a Red Bull Ringu čeká na jezdce šampionátu 24H Series závod ve Francii. Druhý čtyřiadvacetihodinový závod sezony obstará okruh Paula Ricarda v Le Castellet.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
24H Series

24H Series | foto: 24H Series

Sdílejte článek

I tentokrát bude k největším favoritům na vítězství patřit český tým Scuderia Praha. K Josefu Královi, Matteu Malucellimu a Jiřímu Písaříkovi se tentokrát přidá třetí muž NASCAR Whelen z roku 2014 Eddie Cheever.

Do Francie tentokrát nedorazí dva největší konkurenti z Rakouska. Tedy týmy Grasser Racing a polský Olimp Racing. Naopak však nebude chybět tým Herberth Motorsport, jenž patří ke stálicím v šampionátu a v každém závodě se pere o nejvyšší příčky. V Le Castellet navíc bude obhajovat loňské vítězství.

Nesmíme opomenout ani britský ROFGO Racing, v jehož Mercedesu budou nastupovat kromě Stuarta Halla a Roalda Goetheho Jamie Campbell-Walter a Nicolas Minassian.

I Car Collection Motorsport nasadí jeden vůz do třídy A6-PRO. Kromě Amstuze, Kujaly a Modriće bude hájit barvy německého týmu i šampion ADAC GT Masters Connor de Phillippi.

Arabský tým GP Extreme pak k Azurovému pobřeží dopraví hned dva speciály Renault RS01 FGT3. V jednom z nich se pak budou dokonce střídat i takoví borci jako Anthony Beltoise, či Stefan Johansson.

Ve třídě SP3-GT4 bude tentokrát chybět brněnský RTR Projects. Skvadru kolem Tomáše Minibergera totiž čeká první závodní víkend KTM X-BOW Battle na brněnském autodromu. Ve Francii nebude závodit ani Tomáš Pekař, a Scuderia Praha s Králem a Písaříkem je jediným českým reprezentantem.

Závod bude zahájen v sobotu ve 14:30. Jméno vítěze se dozvíme o dvacet čtyři hodin později.

Seznam přihlášených
Časový harmonogram
Live stream/Live timing

Vytisknout

Diskuze: Na francouzské riviéře se schyluje k další bitvě 24H Series

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ve SPA-Francorchamps je v první zatáčce vždy velmi těsno

WEC - SPA-Francorchamps: Porsche bude odhodlaně čelit přesile konkurence

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud