ELMS: Rusové potvrdili své plány na letošní sezonu

iMotorSport.cz, 24. dubna 2017, 13:16 Google+

Ruský tým SMP Racing potvrdil program na letošní motoristickou sezonu a po 24h v Le Mans nastoupí do závodů šampionátu European Le Mans Series.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
SMP Racing, Maurizio Mediani, Nicolas Minassian

SMP Racing, Maurizio Mediani, Nicolas Minassian | foto: SMP Racing

Sdílejte článek

SMP Racing původně nasazoval vlastní prototyp BR01 kategorie LMP2, s nímž po prvotních potížích a strastech začal slavit nemalé úspěchy. Jako Damoklův meč se ale nad osudem prototypu houpala nová pravidla pro LMP2, která unifikovala nabídku prototypů pouze na čtyři smluvně zavázané výrobce.

V týmu SMP se tak rozhodovali mezi prototypy od firem Oreca, Onroak, Dallara a Mutlimatic/Riley. Volba nakonec padla díky spolupráci s italskou Dallarou na její stroj Dallara P217, s nímž tento tým nastoupí do francouzské vytrvalosti.

Jezdecká sestava zatím nebyla oznámena, nicméně je jasné, že SMP bude spoléhat minimálně na jednoho ruského závodníka. Po čtyřiadvacetihodinovce bude SMP Racing k vidění v European Le Mans Series, kde nastoupí od třetího podniku na Red Bull Ringu.

Projekt vlastního prototypu BR01 nicméně s nástupem nových pravidel neumřel. Právě naopak. Inženýři se začali soustředit na přestavbu z LMP2 na LMP1. Ve spolupráci s Dallarou staví vůz pro nejrychlejší kategorii v Mistrovství světa vytrvalostních závodů a debutu bychom se měli dočkat na začátku příštího roku.

Vytisknout

Diskuze: ELMS: Rusové potvrdili své plány na letošní sezonu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Veronika Cichá

Veronika Cichá: Po sedmi měsících v kokpitu formule

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud