1.Německo: Bruni vítězí před Hamiltonem

Karel Bařina, 29. července 2006, 19:44 Google+

Německo: 1. závod: Gianmaria Bruni využil pole-position a vyhrál sobotní závod, když uhájil pozici před rychlým Lewisem Hamiltonem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bruni, Gianmaria

Bruni, Gianmaria | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Bruni vyšel po velmi tvrdém souboji vítězně z napínavého závodu plného nehod. Po startu byli za Brunim jezdci Piquet, Pantano, Glock, Zuber, Hamilton a Premat. Perera narazil do Zubera, který musel následně do boxů.

Na začátku ujížděli Bruni s Piquetem. Glock se velmi odvážným manévrem ve vlásence dostal na třetí místo před Pantana. Po technických problémech Premata se na bodované 8. místo posunul Japonec Yoshimoto, ale šanci psychicky neunesl a udělal hodiny. Dlouhý vláček se tvořil za Pantanem.

Bruni vzdaloval Piquetovi až na 2s, naopak Glock se zezadu přibližoval. Piquet probrzdil vlásenku a Glock jej k radosti domácích fanoušku snadno předjel. Piquet a Glock byli potrestáni průjezdem pit-lane za nedovolenou rychlost v boxech při předchozí zastávce. Za Bruniho se tím dostal Hamilton.

Hamilton se rychle dostal těsně za Bruniho a zahájil další napínavý souboj, ale Bruni neudělal ani jedinou chybu. Glock znovu předjel Pantana a posunul se zpět na 3. místo. Za Glocka se dostal Piquet, ale pro úspěšný předjížděcí manévr už nebyl prostor. Před Pantana se nakonec dostal i Viso.

Gianmaria Bruni projel cílem 1,2s před Lewisem Hamiltonem, domácí Timo Glock vybojoval třetí místo.

Foto: gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: 1.Německo: Bruni vítězí před Hamiltonem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Na dvě míle nejlepší Castroneves

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud