WEC: Odložený Nicolas Lapierre se vrací do Toyoty

iMotorSport.cz, 21. března 2017, 08:12 Google+

Nicolas Lapierre je podle francouzského magazínu Auto Hebdo na cestě zpět do týmu Toyota v šampionátu WEC. Do továrního prototypu LMP1 by měl usednou v 24hodinovce v Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lapierre, Nicolas

Lapierre, Nicolas | foto: Sutton Images

Sdílejte článek

Francouz Lapierre má nastoupit do třetího prototypu, který Toyota ve Spa a hlavně v Le Mans vůbec poprvé v novodobé historii nasadí. Jediným doposud potvrzeným jezdcem v kokpitu třetího prototypu Toyota TS050 Hybrid je Stephane Sarrazin, který v jednačtyřiceti letech opustil roli celosezónního pilota a nastoupí jen v šestihodinovce ve Spa a v 24h Le Mans.

Sarrazinovým kolegou bude Lapierre, přestože Toyota zatím oficiálně nic nepotvrdila. S japonskou automobilkou se Lapierre rozešel v průběhu roku 2014 – po dvou výhrách a dvou bronzech. Japonci ho v druhé polovině sezony nenasadili kvůli častým haváriích. Lapierre zůstal pod kontraktem i v následujícím roce, za volantem toyoty se ale neobjevil. Místo toho působil v kategorii LMP2 v týmech KCMG a loni v Signatech Alpine, kde výraznou měrou přispěl k pěti výhrám a titulu na konci sezony.

img-responsive

Romain Dumas, člen posádky Porsche #2, při závodě 6 Hours of Mexico | foto: Porsche

Právě do Signatech Alpine míří Romain Dumas, který má Lapierra nahradit ve Spa a Le Mans. Stálicemi francouzského týmu mají být Gustavo Menezes a Matt Rao, byť ani zde ještě nedošlo k oficiálnímu potvrzení.

Stejně tak není potvrzen ani třetí pilot třetí toyoty. Pravděpodobně se bude jednat, jako v případě dvou toyot na kompletní sezonu, o japonského závodníka a nejčastěji skloňovaným jménem je Ryo Hirakawa – vítěz dvou závodů v European Le Mans Series s prototypem LMP2.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Odložený Nicolas Lapierre se vrací do Toyoty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gabriele Tarquini

Tarquini po 12 letech končí ve WTCC, závodění však nehodlá věšet na hřebík

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud