Kansas: Kanaan těsně v cíli porazil Wheldona

ar1, 3. července 2005, 21:57 Google+

Skvělý finiš předvedli jezdci týmu Andretti Green Racing v posledních kolech závodu na ovále Kansas Speedway.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IRL

Sdílejte článek

Nakonec o asi jen o necelou délku předního křídla se neskrývaně radoval úřadující šampión IndyCar Series z loňského roku Tony Kanaan, když o toto křídlo na druhé pozici nechal Dana Wheldona, jenž odtáhnul závodní pole v závěru závodu ve vedení.

Konečný rozdíl v cíli mezi oběma týmovými kolegy činil 0,0120s. Tony Kanaan naposledy zvítězil na ovále v Nashville Superspeedway, kde loni zvítězil v červenci.

Letos na své první vítězství čekal sedm závodů. Toto vítězství se zapsalo do historie seriálu jako šesté nejtěsnější. Vitor Meira, jenž loni bojoval o vítězství s Buddym Ricem skončil letos třetí.

Danica patrick, jenž vedla startovní pole ve vedení po startu, nakonec skončila až devátá a byla toho docela dost zklamaná. Asi měla navíc, ale selhala týmová strategie. Ale příjemné bylo, že vyhrála Pole position, a to bylo již podruhé v historii, když žena startovala z 1. pozice.

Tomáš Enge se po celou dobu závodu pohyboval od 5. do 10. pozice, což bylo velmi příjemné. V závěru před posledním tankováním mu mechanici vyměnili i kola, což byla chyba, protože pravé přední kolo nešlo lehce vyměnit. Opět smůla, protože tím ztratil hodně pozic a po návratu na trať sice nějaké pozice získal, ale v cíli se musel spokojit na 11. pozici. Je ale dobré vědět, že dva závody po sobě Tomáš dokázal držet krok s těmi nejrychlejšími jezdci a pořádně pohrozit i ve vedoucí skupině jezdců.

Další závod se jede 16. července 2005 na ovále v Nashvillu.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Kansas: Kanaan těsně v cíli porazil Wheldona

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Werner, Marko

Audi znovu získalo Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud